Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Facebook weegt verbod politieke advertenties rond verkiezingen'

Gepubliceerd op 10 juli 2020 23:34 | Views: 2.595

Facebook 11 aug

256,13 -6,87 (-2,61%)

PALO ALTO (ANP) - Facebook overweegt in de dagen voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen politieke advertenties van het socialmediaplatform te weren. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Zij benadrukken dat de beslissing nog niet definitief is.

De maatregel zou een ommekeer betekenen in het beleid van topman Mark Zuckerberg. Hij weigerde tot dusver in te grijpen bij berichten van politieke partijen, activisten of campagnebureaus, omdat dit op censuur zou neerkomen. Critici nemen het Facebook kwalijk dat via het sociale medium zo ook veel nepnieuws, haat en desinformatie wordt verspreid.

De weigering om bepaalde berichten te verwijderen zette veel grote bedrijven er onlangs toe aan advertentiecampagnes via Facebook stop te zetten. Ze gaven daarmee gehoor aan de oproep tot een boycot van het socialmediabedrijf door antiracismeactivisten, die boos zijn dat berichten die aanzetten tot geweld tegen Black Lives Matter-demonstranten niet worden verwijderd.

Facebook en andere sociale media waren voorafgaand aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 een geliefd middel om nepnieuws te verspreiden. Vanuit Rusland plaatsten organisaties via valse profielen tienduizenden misleidende berichten en advertenties die voor verdeeldheid moesten zorgen, zo gaf Facebook zelf toe. Het platform scherpte na die beïnvloedingspogingen zijn criteria voor adverteerders aan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Facebook 100% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Facebook

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 FlashHenk 11 juli 2020 09:51
  Wat een angstige leider is die Zuckerberg toch. Eerst gaat ie hoog van de toren blazen over vrijheid van meningsuiting en sociale media als 'fifth estate'. Ze konden het niet weren want het was een principiële kwestie. Echter nu de druk te hoog oploopt komt er toch misschien weer een draai. Waar is het principiële aspect dan gebleven? Het is allemaal zo dom en kortzichtig. Mijn optiek: 1) het ging niet over een principe maar altijd al gewoon over geld en de angst om conservatieve achterban te vervreemden 2) als de druk te hoog oploopt beweegt hij dus toch gewoon mee. Bah.
 2. forum rang 5 Machiavelli 11 juli 2020 10:41
  'De weigering om bepaalde berichten te verwijderen zette veel grote bedrijven er onlangs toe aan advertentiecampagnes via Facebook stop te zetten. Ze gaven daarmee gehoor aan de oproep tot een boycot van het socialmediabedrijf door antiracismeactivisten, die boos zijn dat berichten die aanzetten tot geweld tegen Black Lives Matter-demonstranten tuig niet worden verwijderd.'

  Maar die BLM demonstranten tuig mag wel agressief zijn, plunderen en zomaar mensen op straat in elkaar beuken onder het mom van demonstreren tegen geweld van de politie? Rare wereld aan het worden.
 3. forum rang 4 jan de vakman 11 juli 2020 11:23
  Als je het eerlijk wil spelen,dan kan eigenlijk alleen een totaalverbod van politieke advertenties,voor de verkiezingen!
  Opnieuw gaf ik het aexje slaag van de week,die perste er met moeite +0,3% uit,ik bracht het 5x zover en ook nu was dat weer te danken aan mijn Altijd Slimme Mega Icoon,die voerde de aex ploeg aan met een + van4,98%,besi had net als max zijn week niet,die haalde er maar een plusje van 0,99% uit,aperammetje,shell en zeker pharming schreven rood en dat kleine jochie zelfs dieprood;-8,5%,het rvs ging bij Dalm opnieuw een stuiver omhoog,ook koper ging stevig hoger,voor de elektrische auto en laadpalen is zeer veel koper nodig,koperdraad noteert zelfs een all thime high prijs!
  de deuk van pharming lijkt me nogal onterecht,hun succes kansen bij corona nemen eerder toe dan af,dus was en is het een mooi moment om bij te kopen!
  Vandaag mega druk op de groente tuin,schoonmaken en corona proof spul bij poten.
  Morgen naar het verre oosten afreizen,daar doet 1 van onze dochters belijdenis van haar geloof met haar geliefde globe trotter,daar moet en wil je natuurlijk bijzijn,niet in het minst om hen een mooie zegenbede toe te zingen!!
  Maandag kan je maar het beste aandelen in boekhandels kopen,want er komt een scheepslading boeken aan over ons vriendje trump en de meeste zijn nogal onvriendelijk,richting hem,nu ja,hij geeft daar zo nu en dan wel eens een beetje aanleiding toe,richting china kiest hij altijd voor konfrontatie,zijn kritiek richting hongkong is volkomen terecht,alleen denk ik dat je met een dialoog; elkaar als vrienden de waarheid zeggen,100x verder komt,de liefde overwint uiteindelijk alles!!SJALOOM!!!
 4. forum rang 5 Mijn Vriend 11 juli 2020 22:23
  quote:

  Traveler@repair schreef op 11 juli 2020 19:28:


  IEX pakt gewoon van het ANP en het ANP als je goed zoekt , kom je uit bij het filter vand e berichtgevingen: de Rotcchild familie.


  Het Westerse media landschap ziet er idd in grote lijnen zo uit zoals jij in detail aangeeft. Maar nog steeds zou IEX iets meer moeten doen dan copy past, of ze nemen de moeite niet, of ze zijn het er meer eens. Is om het even, betalen wil ik er niet voor.
 5. forum rang 4 FlashHenk 12 juli 2020 13:16
  quote:

  Machiavelli schreef op 11 juli 2020 10:41:


  'De weigering om bepaalde berichten te verwijderen zette veel grote bedrijven er onlangs toe aan advertentiecampagnes via Facebook stop te zetten. Ze gaven daarmee gehoor aan de oproep tot een boycot van het socialmediabedrijf door antiracismeactivisten, die boos zijn dat berichten die aanzetten tot geweld tegen Black Lives Matter-demonstranten tuig niet worden verwijderd.'

  Maar die BLM demonstranten tuig mag wel agressief zijn, plunderen en zomaar mensen op straat in elkaar beuken onder het mom van demonstreren tegen geweld van de politie? Rare wereld aan het worden.


  Doe normaal. De BLM beweging heeft een valide punt. Een berg aan data ondersteunt de bewering dat racisme systemisch aanwezig is in de westerse samenleving. Als er toevallig mensen zijn die zich associëren met die beweging die zich niet kunnen gedragen, betekent dat niet dat de hele groep niet deugt, noch dat het punt wat ze willen maken niet valide is.
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare