Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Carnival wil weer gaan cruisen vanuit Duitsland en Italië

Gepubliceerd op 10 juli 2020 19:09 | Views: 2.761 | Onderwerpen: Duitsland, Italië

MIAMI (AFN/BLOOMBERG) - Cruisemaatschappij Carnival is van plan weer te gaan varen vanuit havens in Duitsland en Italië. Vanaf volgende maand moeten weer Duitse cruises gaan beginnen en daarna hoopt Carnival vanuit Italië te gaan cruisen, zei topman Arnold Donald van het Amerikaanse bedrijf tegen investeerders. Door de coronacrisis is de cruisesector buitengewoon hard geraakt omdat de schepen voor anker moesten liggen.

Cruisebedrijven hebben nu voorzorgsmaatregelen getroffen tegen de virusuitbraak, bijvoorbeeld door veel minder mensen aan boord te laten en extra hygiëne. Volgens Donald zijn er veel boekingen binnengekomen voor cruises van het Duitse dochteronderdeel AIDA. In Italië wordt gevaren met het merk Costa Cruises.

Carnival, ook eigenaar van Holland America Line, leed net als branchegenoten Royal Caribbean Cruises en Norwegian Cruise Line enorme verliezen door de coronacrisis. Nu de lockdownmaatregelen in veel landen worden versoepeld, hoopt de sector weer een beetje op te kunnen krabbelen. Het zal nog wel langere tijd duren voordat de gang van zaken volledig hersteld is, denken de bedrijven.

Gerelateerd

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Italië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Halte 11 juli 2020 08:19
    Als je de voorwaarden leest waaronder deze cruises mogen plaatsvinden dan is de lol er bij voorbaat al vanaf en is het een wonder als er veel tickets worden verkocht; het is puur een wanhopige poging van de cruise industrie om toch nog een teken van leven te kunnen of iets om zich ( ook richting aandeelhouders/ investeerders aan vast te klampen. De kwartaal cijfers van Carnival Group ( met dochters als Carnival cruises, Pen O, Cunard, Aida, Costa, Hal en Princess) de grootste rederij te wereld waren over het tweede kwartaal 2020 dat voor hun van febr t/m mei liep natuurlijk dramatische met een verlies van meer dan 4 miljard dollar !
6 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare