Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Trump wil onderzoek naar Franse techtaks'

Gepubliceerd op 10 juli 2019 21:39 | Views: 7.215 | Onderwerpen: Donald Trump, Frankrijk

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse president Donald Trump wil onderzoek uitvoeren naar het Franse belastingplan voor grote techbedrijven. Mogelijk gebruikt de Amerikaan de bevindingen van het onderzoek om tegenmaatregelen tegen Frankrijk te nemen. Dat meldden bronnen aan persbureau Bloomberg.

Frankrijk wil dat ondernemingen als Google, Apple, Facebook en Amazon meer belasting betalen. De bedrijven vestigen zich nu in fiscaal aantrekkelijke landen als Ierland en Luxemburg terwijl ze enorme omzetten draaien in andere lidstaten. Dat is tegen het zere been van Parijs.

Volgens de bronnen zouden de Verenigde Staten kunnen beslissen om als tegenmaatregel tarieven op Franse producten in te stellen. Ook zou Frankrijk met handelsbeperkingen te maken kunnen krijgen.

Gerelateerd

Donald Trump

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Frankrijk

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Weert=No.1 10 juli 2019 23:19
  Goed zo. Fransen kun je niet hard genoeg pakken. De wereld draait om "La Grande France" en de EU is slechts een uitbreiding van hun eigen TERRITORIUM
  en macht.Philips moet in eclatant Frans gebruiksaanwijzingen produceren, anders gaat het retour Eindhoven. Hyundai werd beticht van prijsdumping t.o.v. peugeot. Bleek niet zo te zijn.Auto's zijn goedkoper en beter.Zitten altijd overal over te "Zeiken"; excusez le mot.La France est le probleme.
 2. forum rang 4 Weert=No.1 10 juli 2019 23:26
  Gewoon alle producten van Louis Vuiton Moët Hennesy met 450% belasten.Drank en geurtjes kun je overal maken.heb er spijt van, dat ik vroeger Frans tot in de finesses heb geleerd. Daar hebben de Fransozen helemaal geen interesse in.Wel toeristen op alle manieren uitbuiten en het haten als ze een Mercedes rijden.
 3. forum rang 5 dasokwat 11 juli 2019 06:14
  Bovendien heeft Trump nog een appeltje te schillen met Macron, die mafkees die tegen Trump zegt op een WW2 herinnering in Frankrijk,
  dat hij een EU leger wil, en eventueel tegen de VS wil gebruiken.

  Die kan het voor de rest van zijn carrière wel vergeten, heel terecht, zelfs de Francen kotsen van hem
 4. forum rang 5 dasokwat 11 juli 2019 06:17
  quote:

  Weert=No.1 schreef op 10 juli 2019 23:26:


  Gewoon alle producten van Louis Vuiton Moët Hennesy met 450% belasten.Drank en geurtjes kun je overal maken.heb er spijt van, dat ik vroeger Frans tot in de finesses heb geleerd. Daar hebben de Fransozen helemaal geen interesse in.Wel toeristen op alle manieren uitbuiten en het haten als ze een Mercedes rijden.


  Wees juist blij dat je je in frankrijk hebt verdiept , nu weet je waar je over praat
 5. forum rang 4 taurus86 11 juli 2019 07:22
  Wat jammer dat Trump meteen zo armzalig reageert. Frankrijk heeft relatief veel, bijna onoplosbare, problemen. De 'Gele Hesjes' zijn een uitdrukking van de bijna hopeloosheid die in verschillende delen van het Franse platteland heerst.
  De bevolking is er te oud om zelfstandig een omwenteling op gang te brengen. De jeugd migreert naar de grote steden en laat de resterende bevolking - zeker qua aandacht- aan hun lot over.
  Met protestantse directheid reageert Nederland te rechtlijnig met 'eigen schuld, dikke bult' maar het is misschien goed om de toekomstige gevolgen van zo'n houding eens goed onder ogen te zien. Macron, persoonlijk niet mijn gedroomde kandidaat, heeft een geweldige klus om het zaakje bij elkaar te houden. Als Frankrijk struikelt, is een volksrevolutie in Europa niet ver meer van onze deur.

  Een standpunt tegen Trump innemen is een essentiële eerste stap. Het geeft die man een veilig gevoel, hij kan zijn tegenstander herkennen. Dat heeft Macron goed gezien.
 6. forum rang 5 dasokwat 11 juli 2019 07:41
  quote:

  taurus86 schreef op 11 juli 2019 07:22:


  Wat jammer dat Trump meteen zo armzalig reageert. Frankrijk heeft relatief veel, bijna onoplosbare, problemen. De 'Gele Hesjes' zijn een uitdrukking van de bijna hopeloosheid die in verschillende delen van het Franse platteland heerst.
  ......


  Jij verwacht dat Trump een lans gaat breken voor die Macron, hij gooit liever wat kolen op het vuur.
  Juist als Macron onder zware druk staat is het gewenste moment om hem te pakken.
  Eruit die kerel en nieuwe verkiezingen, dat kan de zaak een betere omwenteling geven
 7. forum rang 5 dasokwat 11 juli 2019 08:16
  quote:

  luuk4 schreef op 11 juli 2019 08:04:


  [...]


  Trump is geen gladde diplomaat, met halve leugens , maar een zeer ervaren business man.

  Kijk alleen maar naar zijn resultaten.

  Vergelijk die maar eens met b.v. het geklungel van een Obama die totaal niets voor de VS gedaan heeft, dan problemen maken.

  Zijn eigen woorden waren , ik wil amerika maken op de dertiende plaats in de wereld, hij was een mohammadaanse VS hater
 8. forum rang 5 Japio_ 11 juli 2019 09:07
  quote:

  alexnr75 schreef op 11 juli 2019 08:55:


  Trump heeft natuurlijk gelijk dat hij die ins en outs van de Franse Techtaks wil weten. Dat jullie je hier laten lijden door jullie weerzin tegen hem zegt iets over jullie.

  Trump doet gewoon zijn werk: Het land leiden!


  Je maakte 2 maal een ei/ ij verwisseling, maar we begrijpen wat jij bedoelt.

  Als alle regeringen maatregelen in gaan voeren omdat ze denken dat ze iets te kort komen dan levert dat alleen maar verliezers op, maar ja Trump begon en iedereen neemt zijn spelregels nu over.
 9. k2es 11 juli 2019 09:54
  Trump profiteert sterk van het economische beleid van zijn voorgangers. Zelf is hij een slechte zakenman waarvan veel bedrijven failliet zijn gegaan, maar hij heeft het geluk heeft gehad veel geld te erven van zijn vader en dat te kunnen gebruiken in een gunstige tijd.. Hij denkt dat hij, door steeds te dreigen, iedereen naar zijn hand kan zetten, dat zal in de VS, waar je iemand zo kan ontslaan, misschien succes hebben, maar in de internationale politiek geeft dat enorme problemen en spanningen die zeer gevaarlijk kunnen zijn. Populist Trump heeft echter te weinig intelligentie om dat te beseffen, ondanks dat veel bedrijven in de VS hem waarschuwen dat zijn politiek voor hen slecht werkt en dat het zelfs een averechts effect heeft voor veel Amerikanen. Niettemin lopen er nog veel blinde schapen achter hem aan, ondanks alle bewijzen van zin vrouwonvriendelijke gedrag, zijn onbeschofte optreden en zijn tienduizenden leugens.
41 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare