Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Groot banenverlies ArcelorMittal South Africa

Gepubliceerd op 10 juli 2019 10:45 | Views: 4.425 | Onderwerpen: staal

ArcelorMittal 07 aug

9,82 -0,28 (-2,72%)

JOHANNESBURG (AFN) - Bij ArcelorMittal South Africa dreigen meer dan 2000 banen verloren te gaan als onderdeel van een grootscheepse reorganisatie van het Zuid-Afrikaanse dochterbedrijf van staalproducent ArcelorMittal. De ingreep hangt samen met de moeizame marktomstandigheden in de Zuid-Afrikaanse staalsector.

ArcelorMittal South Africa heeft momenteel ongeveer 9000 werknemers in dienst. Het bedrijf gaat extra initiatieven nemen om kosten te besparen en efficiënter te werken. Naast de zwakte op de staalmarkt in Zuid-Afrika kampt de onderneming met hoge kosten voor bijvoorbeeld elektriciteit, transport en grondstoffen.

ArcelorMittal South Africa waarschuwde verder voor een scherpe daling van de winstgevendheid in de eerste helft van dit jaar. Op de beurs in Johannesburg ging het aandeel ArcelorMittal South Africa woensdag hard omlaag na de berichten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ArcelorMittal 80% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare