Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelsoverleg VS en China hervat

Gepubliceerd op 10 juli 2019 07:52 | Views: 5.415 | Onderwerpen: China, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten en China hebben op hoog niveau het handelsoverleg tussen de twee economische grootmachten hervat, na de 'wapenstilstand' die eerder werd overeengekomen. Er waren telefonische gesprekken tussen de Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer met de Chinese vicepremier Liu He en handelsminister Zhong Shan.

De economisch adviseur van het Witte Huis, Larry Kudlow, liet weten dat de gesprekken constructief verliepen en dat beide partijen hebben gesproken over een persoonlijke ontmoeting. Wel waarschuwde Kudlow dat er geen wonderen te verwachten zijn rond een handelsdeal. Peking verklaarde dat beide zijden van gedachten hebben gewisseld over het slepende handelsconflict.

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega spraken op de recente G20-top in Japan af dat de handelsgesprekken hervat zullen worden. Ook bevestigde Trump geen nieuwe importtarieven op Chinese producten meer in te voeren en kondigde hij aan de blokkade van de Chinese telecomreus Huawei voorlopig op te heffen.

De Amerikaanse minister van Handel Wilbur Ross verklaarde dat Huawei nog niet van de zwarte lijst is gehaald, maar dat er wel soepelere regels zijn rond het bedrijf. De VS geven vergunningen af aan Amerikaanse bedrijven om producten te leveren aan Huawei, zolang er geen sprake is van gevaar voor de nationale veiligheid. Washington verdenkt Huawei van nauwe banden met de Chinese overheid en beticht het bedrijf van spionagepraktijken.

Gerelateerd

China

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 dasokwat 10 juli 2019 13:03
  quote:

  No-nonsense schreef op 10 juli 2019 10:38:


  Die commie-dictator geeft niet toe, hij laat nog liever zijn volk creperen. En als het volk dan begint te morren, gaan de oppermorders naar het heropvoedingskamp en worden gebroken. Het gaat niet om het volk maar om de macht.


  Jawel, maar hij moet toch geld hebben voor zijn expansieplannen.
  Lollig dat zo'n land waar het volk geen enkele waarde heeft , toch volks republiek wordt genoemd.
  En hier in het westen is iedereen gek op het paradijs China , en wordt de VS als verachtelijk wordt beschouwt.
  De power of indoctrinatie !!
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare