Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Tesla maakt zich op voor hogere productie'

Gepubliceerd op 10 juli 2019 07:44 | Views: 3.791

PALO ALTO (AFN) - Tesla treft voorbereidingen om zijn productie van elektrische auto's op te voeren. Dat schrijft het hoofd van de autotak van het bedrijf, Jérôme Guillen, in een interne memo die is ingezien door persbureau Bloomberg.

"Hoewel we niet al te specifiek kunnen zijn in deze e-mail, weet ik zeker dat jullie hier blij mee zullen zijn", schrijft Guillen aan het personeel. Het gaat om voorbereidingen om de productie te verhogen van de fabriek in Fremont, vooralsnog de enige volledige autofabriek van Tesla.

Het bericht komt kort nadat Tesla een verkooprecord vestigde in het tweede kwartaal, waarin zo'n 95.000 auto's aan de man werden gebracht. Volgens Guillen vestigde Tesla in dezelfde periode ook "nieuwe records bij alle productielijnen in termen van productieaantallen en efficiëntie".

Topman Elon Musk staat erom bekend zeer ambitieuze doelen te stellen voor Tesla, die lang niet altijd worden gehaald. Aan aandeelhouders liet hij weten dat er dit jaar mogelijk een half miljoen elektrische auto's van de band zullen rollen, maar dan moet een nieuwe fabriek in China wel op stoom zijn gekomen in het vierde kwartaal.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
11 Posts
| Omlaag ↓
 1. Rolling Thunder 10 juli 2019 08:17
  Serieus? Komt per ongeluk bij Bloomberg terecht. Niet te geloven! Vertrouwelijk, interne memo. Personeel zal wel blij zijn dat ze harder mogen werken, volgens het HOOFD van de autotak. Beste man heeft wel iets geleerd van dhr MUSK. Dit noemen wij koersmanipulatie, weg wezen uit dat Tesla.
 2. forum rang 7 boem! 10 juli 2019 08:45
  Waar ben je nu zo boos over, is het de mededeling dat de Fremont-fabriek haar productie op gaat voeren of dat de baas dit in een memo mededeelt en niet met iedere medewerker in een persoonlijk gesprek?

  Waar maak jij uit op, dat het een vertrouwelijke interne memo betreft en niet de reguliere info-uitwisseling.
 3. forum rang 4 Mr sponge 10 juli 2019 09:55
  Het werd tijd dat ze de productie verder gingen opschalen. Daar zijn ze toch al mee bezig sinds de fabriek open ging?
  Het investeringsplan voor die productielocatie is geschreven op basis van een output van 10K per week. Afgelopen kwartaal hebben ze een record behaald van ik geloof 5.600 auto's per week.
  Hoe kan het toch dat ze problemen hebben met het maken van winst...?
 4. forum rang 4 -EriC- 10 juli 2019 11:13
  quote:

  fausto1 schreef op 10 juli 2019 11:10:


  Toen ze niche waren maakten ze ook verlies. Model 3 zou de redding worden. Het verhaal blijft hetzelfde: verlies


  Ja das ook weer zo.
  Ik zou ook niet Tesla long durven gaan hoor. Zelfs bij de gehaalde productiedoelen is het nog maar de vraag of er iets van winst overblijft.
 5. thejaguar 10 juli 2019 13:53
  ik lees hier dat mensen schrijven dat de winst van tesla stijgt.... ik weet niet beter dan dat tesla in een decennium tijd alleen maar elk kwartaal veerlies heeft geleden, op 1 gemanipuleerd winstkwartaaltje dan. maar het laatste kwartaal stond er een verlies van meer dan 700 miljoen in de boeken, hoe winst….
 6. Rolling Thunder 10 juli 2019 15:20
  Beste, dit soort berichtgeving via Bloomberg dient echt maar 1 doel. Dat is opdrijven van de koers, hoezo een interne memo per ongeluk bij Bloomberg? Hoezo en waarom dan wel? Verschillende keren rare berichtgeving geweest van Tesla/Musk. Weet je nog dat Tesla van de beurs gehaald zou worden door Musk...???? tegen 420!
11 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare