Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten op beurzen Europa

Kleine winsten op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenmarkten stonden maandagmiddag overwegend op lichte winst. Beleggers zijn in afwachting van de kwartaalcijferperiode, die deze week op gang komt. In Amsterdam stond PostNL in de belangstelling na publicatie van een analyse van de postmarkt door het ministerie van Economische Zaken.

De toonaangevende AEX-index stond kort na de nagenoeg vlakke opening op Wall Street 0,4 procent hoger op 512,00 punten. De MidKap steeg eveneens 0,4 procent, tot 800,31 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden 0,1 tot 0,4 procent hoger.

Tot de sterkste stijger in de AEX behoorde Unilever met een plus van 1,1 procent. Analisten van Susquehanna achten de kans zeer aanzienlijk dat concurrent Kraft Heinz met een vijandig bod komt op het voedings- en wasmiddelenconcern, dat een eerste voorstel van de Amerikanen resoluut van de hand wees.

PostNL

Bij de middelgrote fondsen was PostNL koploper met een plus van 3,9 procent. Analisten zien in de analyse van de overheid aanknopingspunten voor verdere besparingen op de postbezorging. Zo hoeft mogelijk op minder dagen post te worden rondgebracht en kan de prijs van een postzegel wellicht verder omhoog.

In Londen kelderde de Britse bouwer Carillion 35 procent. Het bedrijf gaf een winstwaarschuwing en maakte bovendien bekend dat de topman opstapt. Aveva steeg 1,7 procent in Londen. Het Franse industrieconcern Schneider Electric (plus 0,2 procent) zint volgens Britse media op een nieuwe poging om het softwarebedrijf in te lijven.

Stada Arzneimittel

In Frankfurt won Stada Arzneimittel 1,2 procent. De investeerders Bain Capital en Cinven verhogen hun overnamebod op de Duitse farmaceut, die sinds vorige week wordt geleid wordt door de Nederlander Engelbert Coster Tjeenk Willink.

De euro was 1,1390 dollar waard, tegen 1,1394 dollar op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent tot 44,09 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 46,62 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links