Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vodafone breekt lans voor Huawei om 5G

Gepubliceerd op 10 juni 2020 08:38 | Views: 2.309

KPN 11 aug

2,18 +0,03 (+1,44%)

LONDEN (AFN/RTR) - Wil het Verenigd Koninkrijk een leidende rol spelen met 5G-technologie voor supersnel mobiel internet dan ligt een belangrijke rol weggelegd voor het Chinese Huawei. Dat zegt telecomaanbieder Vodafone, die waarschuwde voor het verwijderen van de Chinese techgigant uit de telecominfrastructuur van het land.

Volgens Vodafone zullen mobiele operators op kosten worden gejaagd voor het vervangen van bestaand materiaal. Scott Petty, de belangrijkste technologiemanager van Vodafone UK, meent dat de Britse overheid juist inspanningen moet leveren om 5G-dekking uit te breiden door te investeren in het volgende stadium van deze technologie in plaats van zich te willen ontdoen van het Huawei-materiaal.

Hij benadrukte verder dat de telecombedrijven niet gebonden zijn aan één leverancier. Maar het is volgens hem goed om de omvang van de kwestie in te zien.

Gesprekken

Het Verenigd Koninkrijk voert momenteel gesprekken over de levering van 5G-netwerkapparatuur met het Japanse NEC en het Zuid-Koreaanse Samsung Electronics als onderdeel van een poging om Huawei-alternatieven te ontwikkelen. In januari kreeg het Chinese bedrijf een stempel "hoog risico" van de Britten en mocht het geen onderdelen meer leveren voor cruciale delen van netwerken. Ook mag Huawei voor niet meer dan 35 procent betrokken zijn bij netwerkinitiatieven.

Huawei wordt door de Verenigde Staten onder meer beschuldigd van spionagepraktijken. Dat land vindt het "waanzin" om het gebruik van de technologie van Huawei mogelijk te maken.

Lastige kwestie

De kwestie Huawei is een lastige voor de Britse premier Boris Johnson. Als hij de kant kiest van de VS en Huawei verbiedt, zou dat de technologische vooruitgang van het Verenigd Koninkrijk kunnen remmen. Hij beloofde zijn kiezers eerder een snelle uitrol van 5G.

Een keuze voor Huawei zorgt mogelijk dat de banden met de VS vertroebelen. Dan gaat het onder meer om de samenwerking op het gebied van inlichtingendiensten. Verder zal het de handelsverhoudingen met de trouwe bondgenoot geen goed doen.

De banden tussen Groot-Brittannië en China zijn onlangs wat meer onder druk komen te staan door de aanpak van de coronavirusuitbraak door Peking en de situatie in Hongkong. In de voormalige Britse kolonie heeft China beslist om een nieuwe veiligheidswet op te leggen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 71% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
  1. ljjls 10 juni 2020 09:44
    Het westen heeft China steeds meer macht gegeven door kennis te geven en spullen te kopen. Huawei is maar een onderdeeltje van die kortzichtige aanpak. China zal eerst van de dictatuur af moeten en dan nog in de hand gehouden worden, wij hebben geen belang bij Chinese dominantie, ook niet bij Russische en ook niet bij Trumpianisme, doe je best EU, vrees het ergste
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare