Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street op winst door Mexicodeal

Gepubliceerd op 10 juni 2019 19:36 | Views: 2.471

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag op winst. De overeenkomst tussen de Verenigde Staten en Mexico gaf steun aan het sentiment op Wall Street. Verder zorgde overnamenieuws voor reuring en bleven de handelsspanningen tussen de VS en China de gemoederen bezighouden.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,5 procent hoger op 26.118 punten. De brede S&P 500 steeg 0,8 procent tot 2895 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq won 1,5 procent tot 7856 punten.

De VS en Mexico bereikten een deal over de aanpak van migratie. De invoering van importheffingen op Mexicaanse producten van 5 procent is daardoor voor onbepaalde tijd opgeschort, zo liet president Donald Trump weten.

VS en China

Ondertussen blijven beleggers gespitst op ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen de VS en China. China zal een handelsdeal sluiten met de VS omdat de Chinezen wel moeten komen tot een overeenkomst, zei Trump maandag in een interview. Peking heeft al laten weten open te staan voor nieuwe handelsgesprekken op topniveau. Trump en de Chinese president Xi Jinping zouden later deze maand op een G20-top een ontmoeting hebben.

Industrieel concern United Technologies (min 2 procent) maakte bekend defensiebedrijf Raytheon (plus 1,4 procent) over te nemen voor een bedrag van 74 miljard dollar. Samen worden ze een van de grootste defensie- en luchtvaartbedrijven ter wereld. Softwaremaker Salesforce (min 5,3 procent) kondigde op zijn beurt aan branchegenoot Tableau Software (plus 34 procent) over te nemen voor bijna 16 miljard dollar.

Boeing

Ook vliegtuigmaker Boeing (plus 0,5 procent) stond in de schijnwerpers. Luchtvaartmaatschappij American Airlines (plus 0,9 procent) zei de gewraakte Boeing-toestellen van het type 737 MAX langer aan de grond te houden dan eerder voorzien. De toestellen worden al maanden aan de grond gehouden, na twee rampen met 737 MAX-toestellen in korte tijd.

Uber Technologies kondigde wisselingen in zijn top aan en zakte 3 procent. Barney Harford, de operationeel directeur, en marketingdirecteur Rebecca Messina ruimen het veld bij het taxibedrijf.

De euro noteerde 1,1310 dollar, net als in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 54,05 dollar. Brentolie zakte 0,3 procent tot 62,11 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. howlowdowego 10 juni 2019 19:44
    mexicodeal, je zou het ook een storm in een glas water kunnen noemen. Of een scheet van een .. sja, een president.

    er was niks, er is niks. Maar dat is misschien ook de beste verklaring voor een beursbeweging op een specifieke dag: er gebeurden wat dingen enzo + de beurskoers veranderde. Whoppa.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare