Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Resultaten Heijmans zoals verwacht'

Gepubliceerd op 10 mei 2019 09:33 | Views: 4.905

Heijmans 22 mei

6,36 -0,07 (-1,09%)

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans lijkt in het eerste kwartaal grotendeels in lijn met de verwachtingen te hebben gepresteerd. Dat schrijven analisten van KBC Securities. Omdat er geen concrete cijfers werden gegeven, is het evenwel moeilijk om een goed oordeel te geven over de verslagperiode.

Heijmans blijft bij zijn prognose dat de winstgevendheid in 2019 verbetert op een gelijke omzet. Of dat daadwerkelijk lukt, hangt volgens de kenners voornamelijk af van ontwikkelingen bij enkele grote projecten, zoals het Zuidasdok.

De marktvorsers stippen daarbij ook aan dat Heijmans geen update gaf over een geschrapte order voor de bouw van hoogspanningsmasten voor TenneT. Dat kan erop wijzen dat de twee partijen een juridisch gevecht aangaan, in plaats van een minnelijke schikking te treffen.

Positief

ING beschrijft het handelsbericht als positief en wijst er daarbij op dat alle onderdelen in lijn met de verwachtingen van het bestuur presteerden. Dat is volgens ING goed nieuws, aangezien de kenners enige zorgen hadden over de prestaties van de Infra-tak.

KBC hanteert een accumulate-advies op het aandeel en een koersdoel van 13,25 euro. Bij ING staat het advies op buy en de richtprijs op 14,45 euro. Heijmans stond omstreeks 09.35 uur 2,3 procent hoger op 9,61 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heijmans 100% zegt kopen 10 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Crusader 10 mei 2019 11:58
  "Bij Bam was de omzet gestegen, de outlook ook goed. Maar daar zette de pers de winst in de kijker omdat die wat minder was dan vorig jaar.
  Waarom wordt bij Heijmans helemaal niet over de winst gesproken?"


  "Heijmans handhaaft Outlook en gaat in de plus.
  Bam handhaaft Outlook en ging minus 14 %!"
 2. forum rang 5 Japio_ 12 mei 2019 14:14
  quote:

  triblax schreef op 10 mei 2019 13:44:


  Winstmarge van Bam blijft steken rond de 1%, waar de doelstelling 2-3% is. Hierdoor is er minder vertrouwen door beleggers, dat ze de winstgevendheid op orde krijgen, omdat het steeds maar niet lukt om de marges omhoog te krijgen.


  Precies, BAM lijkt ook maar één hoger doel na te streven en dat is de eigen organisatie in stand te houden.
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare