Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer winst en lagere schuld Telefónica

Gepubliceerd op 10 mei 2019 om 08:30 | Views: 1.433

KPN 24 jun

2,81 0,00 (0,00%)

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse Telefónica heeft in het eerste kwartaal meer winst behaald ten opzichte van een jaar eerder. Het telecombedrijf zette zich de afgelopen tijd in op digitalisering en kostenbesparingen. Daarnaast drong Telefónica voor het eerst sinds 2005 naar eigen zeggen zijn schulden terug tot onder de 40 miljard euro.

Onder de streep resteerde 926 miljoen euro, ruim 10 procent meer dan in de meetperiode een jaar geleden. Het operationele resultaat (oibda) steeg naar bijna 4,3 miljard euro. De omzet bedroeg bijna 12 miljard euro, een autonome groei van zo'n 4 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2018. De opbrengsten in de vier grootste markten liepen op in lokale valuta. De prestatie van de Mexicaanse tak was wel een smet op de resultaten.

Het Spaanse concern herhaalde zijn financiële doelstellingen voor het lopende jaar. Nu het schuldenniveau is gedaald, kan Telefónica zich meer op groei richten bijvoorbeeld door fusies en overnames.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
KPN 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord