Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Sweco doet goede zaken in Nederland

Gepubliceerd op 10 mei 2019 08:01 | Views: 2.180 | Onderwerpen: Nederland

Arcadis 16:39

18,75 +0,06 (+0,32%)

STOCKHOLM (AFN) - De Nederlandse divisie van het Zweedse ingenieursbedrijf Sweco heeft in het eerste kwartaal meer omzet behaald dan een jaar eerder. De tak verbeterde ook de winstgevendheid. Sweco nam in Nederland meer ingenieurs in dienst en ontving hogere vergoedingen voor zijn opdrachten. De onderneming profiteert hier naar eigen zeggen van een sterke vraag naar zijn diensten.

De Nederlandse divisie voerde zijn opbrengsten op tot 506 miljoen kroon, omgerekend 46,7 miljoen euro. Dat vertaalde zich in een groei op eigen kracht, exclusief seizoenseffecten, van 5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Sinds die periode werken er 56 werknemers meer bij Sweco. Volgen het bedrijf droeg dat vooral bij aan het betere resultaat. De brutowinst (ebita) steeg naar 43 miljoen kroon, tegen 38 miljoen kroon een jaar eerder.

Voor Sweco als geheel was sprake van het beste kwartaal ooit. De omzet steeg van 4,6 miljard naar 5,1 miljard kroon. De brutowinst ging van 408 miljoen naar 531 miljoen kroon.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Arcadis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare