Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Brazilië werpt schaduw over update SBM Offshore'

Gepubliceerd op 10 mei 2018 09:19 | Views: 4.297 | Onderwerpen: Brazilië

HAL Trust 17:09

110,60 +1,40 (+1,28%)

SBM Offshore 17:11

13,75 -0,05 (-0,36%)

AMSTERDAM (AFN) - Het uitblijven van een oplossing rond de slepende Braziliaanse fraudezaak bij SBM Offshore werpt een negatieve schaduw over het handelsbericht van de maritiem oliedienstverlener. Dat schrijft KBC Securities in een reactie op de update die woensdag nabeurs naar buiten kwam.

SBM gaf aan voorlopig geen oplossing te zien voor zijn juridische problemen in Brazilië. Het bedrijf is in gesprek met de Braziliaanse autoriteiten over de Petrobras-corruptiezaak. De autoriteiten hebben de zaak formeel heropend nadat een schikking niet werd goedgekeurd. Het is niet duidelijk of er überhaupt een ,,bevredigende oplossing'' komt.

KBC meldde dat de resultaten in het eerste kwartaal redelijk in lijn lagen met de verwachtingen en stelt verder dat de toon van het bedrijf over de markt optimistisch lijkt. De bank handhaaft zijn buy-advies en koersdoel van 18,50 euro.

Grootste daler

ING wijst eveneens op de Braziliaanse zaak als belangrijkste punt in het handelsbericht van SBM dat verder geen verrassingen bevatte. ING stelt dat de iets positiever toon die SBM aanslaat over de markt geen moeilijke conclusie is. Het advies is buy met een koersdoel van 20 euro.

SBM noteerde donderdag een half uur na opening een min van 3 procent op 13,94 euro. Daarmee was het de grootste daler in de MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 100% zegt verkopen 2 stemmen
SBM Offshore 100% zegt verkopen 6 stemmen

Gerelateerd

Brazilië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Ritageld 10 mei 2018 18:14
    SBMO heeft destijds zijn ziel en zaligheid verkocht aan PetroBras. De bomen leken tot in tot in de hemel te groeien. Je kon het bestuur bijna horen kraaien van plezier. Deels zijn orders binnen gehaald door het schuiven van een tussenpersoon en mogelijk ook door leden van het SBMO bestuur zelf. Te laat heeft het bestuur zich gerealiseerd dat de business te eenzijdig op PBR is gericht. Dat verander je maar niet zo. Jammer dat niemand er voor verantwoordelijk wordt gehouden. Goede Corporate Governance bestaat alleen op papier.
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare