Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Damrak opent hoger op Hemelvaartsdag'

'Damrak opent hoger op Hemelvaartsdag'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag waarschijnlijk met winst. Ook de andere Europese beurzen zullen hoger beginnen. De handel zal naar verwachting relatief rustig verlopen vanwege Hemelvaartsdag. In Zweden, Finland, Noorwegen, Denemarken, Zwitserland, en Oostenrijk zijn de beurzen gesloten.

Op macro-economisch vlak zal vooral worden gelet op het Amerikaanse inflatiecijfer, dat later op de dag wordt vrijgegeven. Ook komt de Bank of England met een rentebesluit.

Bij de bedrijven staat SBM Offshore in de schijnwerpers. De maritiem oliedienstverlener waarschuwde in een handelsbericht voorlopig geen oplossing te zien voor zijn juridische problemen in Brazilië. Het bedrijf is in gesprek met de Braziliaanse autoriteiten over de Petrobras-corruptiezaak. De autoriteiten hebben de zaak formeel heropend nadat een schikking niet werd goedgekeurd.

Aperam

Ook roestvrijstaalbedrijf Aperam kwam met cijfers. Het bedrijf zag het bedrijfsresultaat (ebitda) in het eerste kwartaal groeien ten opzichte van een kwartaal eerder. Voor het tweede kwartaal rekent Aperam op een iets hoger resultaat dan in het eerste kwartaal.

Altice USA heeft in het eerste kwartaal de omzet met 1,2 procent zien stijgen. De Amerikaanse tak van het in Amsterdam genoteerde kabel- en telecomconcern Altice rekent voor heel het jaar op een omzetgroei in een bandbreedte van 2,5 procent tot 3 procent.

Novisource kondigde aan dat zijn financieel topman Peter Specht per direct terugtreedt. Hij blijft wel tot 1 juli beschikbaar ,,voor een ordentelijke overdracht van werkzaamheden'', aldus de onderneming in een verklaring. Een concrete reden voor het vertrek is niet gegeven.

Euro

De Europese beurzen eindigden woensdag in de plus. De AEX-index won 0,5 procent tot 561,51 punten en de MidKap klom 0,7 procent tot 795,95 punten. De beurs in Londen steeg 1,4 procent. Frankfurt en Parijs gingen beide 0,2 procent omhoog. Ook in New York gingen de beurzen vooruit. De Dow-Jonesindex eindigde 0,8 procent hoger op 24.542,54 punten. De brede S&P 500 en technologiebeurs Nasdaq stegen 1 procent.

De euro was 1,1853 dollar waard, tegen 1,1856 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 71,62 dollar. De prijs van Brentolie steeg 0,7 procent tot 77,71 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:35 Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 17:48 Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links