Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING en Ahold Delhaize plussen op Damrak

ING en Ahold Delhaize plussen op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond woensdag in de min. Beleggers op Beursplein 5 verwerkten een grote stroom bedrijfsresultaten. AEX-fondsen Ahold Delhaize en ING werden daarvoor door beleggers beloond. Ook SBM Offshore, Wolters Kluwer en een groot aantal kleinere bedrijven openden de boeken.

De AEX noteerde in het eerste handelsuur 0,4 procent lager op 534,22 punten. De MidKap stond vlak op 803,95 punten. Frankfurt en Parijs daalden tot 0,2 procent. Londen stond vlak.

ING verraste volgens kenners met kostenbesparingen. Daardoor viel de winst hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. ING noteerde ex-dividend. Hiervoor gecorrigeerd stond het aandeel 1,6 procent in de plus.

Sterkste stijgers

Ahold Delhaize behoorde met een winst van 0,5 procent ook tot de sterkste stijgers in de AEX. Het supermarktconcern wist in het eerste kwartaal meer omzet te boeken, vooral doordat de winkels van de keten in Nederland beter draaiden. In België en de VS was sprake van krimp.

Wolters Kluwer stond met een min van 1,1 procent bij de sterkste dalers, nadat de informatieleverancier cijfers publiceerde. Het bedrijf hield daarbij vast aan de eerder geuite verwachtingen voor het hele jaar. SBM Offshore werd door beleggers 0,3 procent hoger gezet na een handelsupdate. Vooral de prestaties van de leasetak van de maritiem dienstverlener waren reden voor optimisme.

Grootste winnaar

In de MidKap was Air France-KLM de grootste winnaar met een winst van 3,3 procent, na de publicatie van de vervoersstatistieken van de maand april. Voor het eerst in lange tijd kon de luchtvaartcombinatie hogere prijzen vragen voor haar tickets dan een jaar eerder. Vooral bij prijsvechter Transavia lieten de ticketprijzen een ,,duidelijke'' stijging zien, geholpen door de paasperiode.

Ook vastgoedfonds Vastned (min 0,2 procent), distributeur van chemicaliën IMCD (plus 1 procent), bouwer Heijmans (min 1,5 procent) en autobedrijf Stern (plus 1,6 procent) openden de boeken. Dat gold ook voor automatiseerder Ctac die bijna 5 procent inleverde.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,7 procent duurder op 46,23 dollar. Brent steeg 0,6 procent bij 49,04 dollar per vat. De euro werd voor 1,0889 dollar verhandeld, tegen 1,0880 dollar bij het Europese slot dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Ahold Delhaize
ING

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. knax63 10 mei 2017 10:31
    Het nieuws is slechts een moment opname en is waar op moment van aanmaken, wat daarna gebeurt is afhankelijk van wat er voor nieuwe zaken gebeuren en hoe de persoon die inschat in het hele plaatje.

    een dag voor de crash lijkt alles koek en ei en volgende dag boem.
    beurs Info is zeer tijdsgebonden!

    mijn eerste advies van de bank was eeuwen geleden koop asain tiger fund op 136 volgend jaar staat tie op 150.
    3 maanden later was het 116. Ik km heb met 1000 euro verlies verkocht met leer moment je moet zelf huiswerk maken en blijven volgen wat je koopt. Het is jouw geld en resultaat. Bank verdient altijd door de commissie en loopt geen risk.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 19 apr
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. 27,380
    +0,88% +0,240
  3. ING Groep 19 apr
    15,230
    +0,41% +0,062

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links