Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke opleving productie Franse industrie

PARIJS (AFN) - De productie in de Franse industrie heeft in maart duidelijk herstel laten zien van de daling een maand eerder. Volgens cijfers van het Franse statistiekbureau klom de industriële productie met 2 procent op maandbasis, na een herziene dip met 1,7 procent in februari.

Daarmee nam de productie ook beduidend sterker toe dan verwacht. Economen rekenden in doorsnee op een stijging met 1 procent. Vooral bij de productie van transportmiddelen en auto's was sterke groei te zien. In de bouwsector, mijnbouw en de raffinage kromp de productie juist flink.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. down 10 mei 2017 09:43
    Ja ditb bericht dat de industrie is opgeleefd komt als je de EU (Europa) een blinddoek voorhoudt en dat je dan je problemen hebt opgelost. Maar de armoede op het platte land (Noord Frankrijk) en de ontevredenheid van 7 miljoen kiezers die op Le Pen gestemd hebben blijven bestaan (overwinning Macron!?) wat doet die dan, en dit bericht dan verbeteren voor hen, om te melden dat het goed gaat!??
  2. forum rang 7 innicksname 10 mei 2017 10:22
    @ kid carson: heel simpel, afwachten. Er valt nog weinig over te zeggen. Net als bij de 'Brexit' (ook daar moeten de gesprekken nog plaatsvinden over het precieze hoe en wat). Het duurt wel even voor er in Frankrijk een akkoord is voor plannen en nog langer voor ze zijn uit te voeren. Positief voor Frankrijk is dat ze plannen nu wel kunnen financieren tegen aantrekkelijkere kosten, dat was ze bij een Frexit niet gelukt.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links