Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twee spoorklussen voor Strukton in Zweden

GOUDA (AFN) - Strukton Rail heeft twee nieuwe spooronderhoudscontracten verworven in Zweden. Het onderdeel van de beursgenoteerde houdstermaatschappij Oranjewoud mag het onderhoud van de nieuwe Citybanan in Stockholm voor zijn rekening nemen. Ook mag Strukton het oude spoor door de Zweedse hoofdstad gaan onderhouden.

Strukton maakte de deals dinsdag bekend, zonder het noemen van financiële details. Opdrachtgever is de Zweedse spoorbeheerder Trafikverket.

De Citybanan is een nieuw gebouwde forensenlijn van zes kilometer lang en loopt door een tunnel onder het stadshart van Stockholm door. Deze gaat volgend jaar open voor reizigers. Strukton heeft de Citybanan ook gebouwd. Het onderhoudscontract gaat al per 1 september dit jaar in.

De onderhoudsopdracht die Strukton heeft verworven voor het oude spoor start pas in mei volgend jaar. Beide klussen hebben een looptijd van vijf jaar. In het geval van de oude spoorlijn is nog een mogelijkheid tot verlenging overeengekomen van maximaal twee jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links