Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Omzet Hydratec stijgt opnieuw

AMERSFOORT (AFN) - Hydratec heeft zijn omzet in het eerste kwartaal opnieuw ,,fors" zien toenemen. Dat meldde de beursgenoteerde industriële holdingmaatschappij dinsdag in een handelsupdate, zonder concrete cijfers te melden. In een toelichting wilde bestuursvoorzitter Bart Aangenendt wel kwijt dat het gaat om een stijging van meer dan 45 procent.

Ook zonder de extra omzet van de overgenomen bedrijven Helvoet en Abar was sprake van een hogere opbrengst. Vooral de divisie Agri en Food Systems presteerde volgens Hydratec ,,beduidend" beter. Er werden meer projecten opgeleverd, met bovendien hogere marges. Ook de markt voor huisdiervoeding ontwikkelt zich volgens de onderneming goed. De omzet en de marge van de divisie Plastic Components is in het eerste kwartaal ook licht gestegen.

Concrete verwachtingen voor het jaar geeft het bedrijf evenals eerder bij de bekendmaking van de jaarcijfers in maart niet. ,,We zijn het jaar goed begonnen en we zijn hoopvol. Maar het is altijd moeilijk te voorspellen hoe het gaat lopen", was het enige wat Aangenendt daarover kwijt wilde.

Afgelopen jaar steeg de winst van 7,9 miljoen naar 11,6 miljoen euro. De jaaromzet was door eerdere overnames met 113 miljoen euro ook fors hoger dan een jaar eerder.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 feb Omzet Hydratec blijft gelijk
  2. 18 jan Ten Cate wil Hydratec volledig overnemen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Hydratec

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Hydratec Industries

143,000 15 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links