Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mexico en VS doen mee met productieverlaging OPEC en Rusland

MEXICO-STAD (AFN/BLOOMBERG) - Mexico doet mee aan de productieverlaging van oliekartel OPEC en zijn bondgenoten zoals Rusland. Ook de Verenigde Staten gaan de productie verlagen. Dat meldde de Mexicaanse president Andres Manuel Lopez Obrador na gesprekken met zijn Amerikaanse collega Donald Trump.

Mexico is bereid de dagelijkse productie tijdelijk met 100.000 vaten te verlagen, terwijl de VS de productie met nog eens 250.000 vaten per dag gaan verlagen. Daarmee zou een impasse worden doorbroken, want Mexico had eerder geweigerd scherper in de productie snijden zoals was gevraagd door de OPEC en Rusland. Zij hadden om een verlaging met 400.000 vaten per dag van Mexico gevraagd. Door de extra stap van de VS zou nu een soort tussenweg zijn gevonden.

De OPEC en zijn bondgenoten, genaamd OPEC+, kwamen donderdag overeen de dagelijkse productie tijdelijk met 10 miljoen vaten te verlagen om zo de olieprijzen op te krikken. Die zijn hard gedaald door een prijzenoorlog op de oliemarkt tussen Saudi-Arabië en Rusland en door de impact van de coronacrisis op de olievraag.

Momenteel vergaderen de energieministers van de G20 via een videoverbinding over een definitief akkoord. Er wordt daarbij gehoopt op toezeggingen van andere landen voor een productieverlaging met nog eens 5 miljoen vaten per dag.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Bloomberg: Shell in gesprek over belang in LNG Abu Dhabi National Oil
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 10 april 2020 16:53
    Dit is natuurlijk niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat,als trumpio niet royaler uit de bus komt,zal de olieprijs nog verder verongelukken;wti onder de 20$,dat is een ideale prijs om zijn omvangrijke schalie olie industrie om zeep te helpen,op termijn wel zo gunstig voor de brent!!
  2. End of days 10 april 2020 16:58
    quote:

    FairValue schreef op 10 april 2020 16:48:

    250K en 100K en dat op een totaal van 10MLN vaten per dag van de VS. Een lachtertje. Zal weinig doen met de olieprijs. De vraag is veel sterker gedaald.
    Inderdaad een lachertje dit. Is niet meer dan een politiek schijn gebaar. Olie opslag schijnt bijna vol te zijn dus uiteindelijk zullen ze vanzelf de productie moeten verlagen omdat er geen vraag naar is en geen opslag capaciteit.

    Prijs van WTI olie gaat weer naar $20
  3. Traveler@repair 10 april 2020 17:36
    Olie wordt / blijft nog even voordelig, de produktieverlaging moest wel, er is praktisch geen opslagmogelijkheid meer. Alles zit vol, gehuurde en zelfs afgekeurde tankers, volgepropt. Wat wel kan gebeuren is de opslag die regeringen zo graag doen. Gaten die nu gepland extra groot worden zogenaamd opvullen met "klimaat" gerelateerde maatregelen. 10 euro voor een liter aan de pomp. Gelijke prijs als van een pakje sigaretten. Wegen alleen voor de dienaren in functie wel te verstaan van de roverheid en de managers ervan.
  4. Anton78 10 april 2020 18:32
    quote:

    Watchdog schreef op 10 april 2020 18:25:

    Mijn gezond verstand sluit zich aan bij de shorters, maar zal allemaal wel weer stijgen volgende week...
    Ja korte termijn sentiment, beurs zit al in 2021. Nu nog niet ingestapt betekent al herstel gemist. Geniet wel enorm van al die mopperende, sputterende, onheilspellende shorters die de boot gemist hebben :-) dat maakt mijn dag.
  5. Anton78 10 april 2020 18:48
    quote:

    KarelAnker schreef op 10 april 2020 18:45:

    Ben je 42, word je nog steeds blij van andermans verlies. Heel kinderachtig. Klojo.
    Van gefrusteerde shorters word ik idd heel vrolijk :-) Fijne avond nog!

    Edit: zie dat je nieuw bent, zou onbeleefd zijn om je geen welkom te heten als nieuw IEX forum lid!
  6. Underdog2015 10 april 2020 18:57
    Ik denk dat we best volgende week weer de all time highs kunnen gaan. Mogelijk als de werkloosheid oploopt naar 10 of 20% dat dan het besef bij de beleggers indaalt dat de wereld (en economie) structureel negatief veranderd is totdat er een medicijn is.

    Met de huidige inschattingen van tientallen procenten werkloosheid, recessie in vooruitzicht is het natuurlijk een prima koopmoment zo rond de historische toppen....wie durft?
84 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

34,015 24 apr
0,000 0,00%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links