Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Autobedrijf Stern beboet voor fraude met Europese subsidies

DEN HAAG (AFN) - Autodealergroep Stern heeft een boete van 200.000 euro gekregen van het Openbaar Ministerie. Volgens justitie krijgt het beursgenoteerde bedrijf de straf vanwege fraude met Europese subsidies.

Het onderzoek startte naar aanleiding van een melding van een ex-werknemer van Stern over mogelijke misstanden bij de aanvraag van subsidies van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Het OM verwijt Stern valsheid in geschrift bij het opmaken van de administratie die noodzakelijk was voor de aanvraag en verantwoording van de subsidies.

De subsidieregeling is bedoeld om opleiding van personeel te stimuleren en voor de aanvragen van de subsidie gelden allerlei regels. Bij Stern werden de bijbehorende documenten, waaronder aanwezigheidslijsten bij betreffende cursussen, door cursisten en trainers veelal achteraf ingevuld en afgetekend. Volgens het OM gebeurde het zo dat er informatie in de stukken kwam te staan, waarvan men wist dat het vermoedelijk niet klopte. Ook zou er in een aantal gevallen zijn gesjoemeld met handtekeningen van cursisten en werknemers.

Boete al betaald

Inmiddels heeft Stern aan het OM laten weten in het vervolg af te zien van het aanvragen van dergelijke subsidies. De boete is al betaald.

Stern telt ongeveer 75 vestingen en heeft zo'n 1700 mensen in dienst. Daarmee is het een van de grootste autobedrijven van Nederland. De onderneming heeft sinds 2000 een beursnotering en biedt naast automerken als Mercedes-Benz, Renault, Nissan, Ford ook aanvullende diensten als verhuur, schadeherstel en bedrijfswageninrichting.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '23 Verdere stijging Europese autoverkopen 1
  2. dec '22 Weer hogere stijging Europese autoverkoop - ACEA

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. _Aurum_ 14 april 2020 20:51
    Het was helemaal geen nieuws, zoals gezegd was dit al door Stern bekend gemaakt (https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-080420-289/Stern-rekent-op-meevaller-en-schikt-subsidiezaak.aspx). Het was een zaak van jaren geleden en in het jaarverslag staat al dat er een transactievoorstel van 200.000 is gedaan, die nog door de minister goedgekeurd moest worden. Voor dat bedrag was al geld gereserveerd, dus heeft zelfs geen effect op de cijfers van dit jaar. Dus dit zou geen effect op de koers moeten hebben. Dan verwacht ik meer van die meevaller.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PB HOLDING

2,960 22 apr
0,000 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links