Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Saudi-Arabië wil 80 dollar per olievat'

'Saudi-Arabië wil 80 dollar per olievat'

RIYAD (AFN) - Saudi-Arabië wacht met de beursgang van staatsoliebedrijf Saudi Aramco totdat een vat olie bijna 80 dollar waard is. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Eerder werd nog gemeld dat Saudi Aramco waarschijnlijk in 2019 een notering kan krijgen.

Een hogere olieprijs komt de beurswaarde van Aramco-aandelen ten goede, zo luidt volgens ingewijden de redenering in Riyad. Hogere olieopbrengsten zijn bovendien nodig voor de financiering van grootschalige hervormingen door kroonprins Mohammed bin Salman. Daarnaast is de militaire inmenging in de burgeroorlog in Jemen een flinke aderlating op de staatsfinanciën.

Het kartel van olieproducerende landen OPEC, waar Saudi-Arabië lid van is, beperkt sinds begin 2017 samen met Rusland de productie om de prijs op te voeren. Brentolie kost op dit moment iets minder dan 70 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
EUR/USD
SHELL PLC

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Falcone 10 april 2018 16:57
    Tot nu toe lukt het de Saoudies, met steun van de OPEC en Rusland heel behoorlijk. De Brent staat t.o.v de 27 dollar per vat enkele jaren geleden bijna 160 % hoger. Nu ruim 70 dollar per vat.
    Het ritje naar de 80 dollar is een kwestie van tijd. Schalie olie stelt weinig voor, nu het ' low hanging fruit " in het Perm vrijwel is opgedroogd.
  2. [verwijderd] 10 april 2018 17:59
    Schaarste, daar draait het allemaal om. Met andere woorden: de altijd veranderende spanning tussen vraag en aanbod. Als S.A. de prijs naar 80 dollar wilt tillen, dan lijkt me daar op de korte termijn maar één weg naar toe: het aanbod verminderen. Geen idee of S.A. daar alleen over kan beslissen, de strijd op de olie-wereldmarkt zit nu eenmaal complex in elkaar. Overigens, ook de vraag kan veranderen, zelf zie ik die in de nabije toekomst eerder toe- dan afnemen, hetgeen S.A. (en de olieconcerns) natuurlijk in de kaart speelt.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links