Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Bestellingen Takeaway trekken flink aan'

Gepubliceerd op 10 apr 2018 om 09:20 | Views: 1.466

Takeaway.com 18 apr

76,20 +0,80 (+1,06%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De bestellingengroei bij Takeaway.com is boven verwachting. Dat schrijft een analist van Goldman Sachs in reactie op een handelsbericht van het bedrijf achter de etenbestelsite thuisbezorgd.nl.

Vooral in Duitsland werden afgelopen kwartaal flink meer bestellingen geplaatst dan een jaar eerder, merkt kenner Robert Joyce van Goldman Sachs op. Volgens hem is een krachtige voet aan de grond in Duitsland belangrijk voor Takeaway omdat dit een potentieel zeer winstgevende markt is.

Ook Sherri Malek van RBC Capital Markets vindt dat de groei in Duitsland iets sterker is dan voorzien. Malek blijft evenwel voorzichtig met het verbinden van conclusies daaraan. Volgens deze analist zal de winstontwikkeling bij Takeaway waarschijnlijk afgeremd worden door de sterke concurrentie op de Duitse markt. Ook investeringen in de eigen bezorging en uitgaven om zaken als data-analyse en diensten te verbeteren zullen volgens de analist druk zetten op het resultaat.

Het aandeel Takeaway ging dinsdag in de vroege handel 4,2 procent omhoog naar 44,70 euro. Daarmee was de maaltijdbezorger met afstand de sterkste stijger in MidKap.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Takeaway.com 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

Takeaway.com

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links