Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op coronasteun zet Wall Street flink hoger

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag stevig omhoog gegaan. Gedurende de beursdag gingen de koersen op en neer, maar uiteindelijk was er sprake van een krachtig herstel na een van de slechtste beursdagen sinds de financiële crisis in 2008. De door de Amerikaanse president Donald Trump in het vooruitzicht gestelde hulp om de economische gevolgen van de uitbraak van het nieuwe coronavirus tegen te gaan, gaf steun aan de handel.

De Dow-Jonesindex sloot 4,9 procent hoger op 25.018,16 punten. De breed samengestelde S&P 500 won ook 4,9 procent tot 2882,23 punten, de grootste stijging op een dag sinds december 2018. Techbeurs Nasdaq pluste 5 procent tot 8344,25 punten.

Het aantal besmettingen met coronavirus neemt de afgelopen dagen stevig toe in de Verenigde Staten. Bovendien hebben veel bedrijven last van maatregelen die in China en Europa worden genomen om de verspreiding van het virus te beteugelen. De Amerikaanse president Trump beloofde dinsdag met een pakket maatregelen te komen die de Amerikaanse economie ondersteunen. Ook wordt een korting of verlichting van de loonbelasting besproken met het Congres en belooft Trump dat de luchtvaartsector en cruiserederijen steun hulp krijgen. De markt rekent verder op een nieuwe renteverlaging door de Federal Reserve deze maand.

Royal Caribbean

Cruisemaatschappij Royal Caribbean schrapt zijn financiële doelstellingen voor dit jaar vanwege de effecten van het coronavirus. Het aandeel won vanwege de beloofde hulp van de regering toch 7 procent.

Luchtvaartmaatschappijen stegen ook. Delta Air Lines (plus 4,5 procent) gooide dinsdag zijn financiële verwachtingen voor het lopende kwartaal en het boekjaar overboord. American Airlines (plus ruim 15 procent) sneed op zijn beurt in de capaciteit. Southwest Airlines dikte 4,5 procent aan nadat de baas van de maatschappij in zijn eigen salaris sneed om kosten te besparen.

Olieprijzen toonden herstel na de stevige verliezen van maandag. Een vat Amerikaanse olie steeg 11,1 procent in prijs tot 34,58 dollar en Brentolie werd 10 procent duurder op 37,79 dollar. Ook om een andere reden ging de aandacht uit naar oliefondsen. Lokale overheden in Hawaii klaagden onder meer ExxonMobil (plus 3,7 procent) en Chevron (plus 5,3 procent) aan om hun rol bij klimaatverandering.

De euro was 1,1304 dollar waard tegen 1,1317 dollar bij het slot van de Europese beurzen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 10 maart 2020 21:24
    Nieuwe gegevens over de Biktarvy® van Gilead gepresenteerd op CROI 2020, inclusief gegevens over zwarte Amerikanen en oudere volwassenen

    9 maart 2020 om 14:53 EDT

    - Fase 3-gegevens van de BRAAVE 2020-studie bij zwarte of Afro-Amerikaanse virologisch onderdrukte volwassenen, inclusief patiënten met een geschiedenis van behandelingsfalen of reeds bestaande weerstand -

    - Analyse van afzonderlijke onderzoeken toont aan dat Biktarvy effectief is en goed wordt verdragen bij behandelingsnaïeve volwassenen van 50 jaar en ouder, zonder significante verschillen in botdichtheid, nierveiligheid of gewicht gedurende drie jaar -

    BOSTON - (BUSINESS WIRE) -

    Gilead Sciences Inc. (Nasdaq: GILD) heeft vandaag gegevens bekendgemaakt van de BRAAVE 2020-studie, een fase 3 klinische studie ter evaluatie van de veiligheid en werkzaamheid van het overschakelen op Biktarvy® (bictegravir 50 mg / emtricitabine 200 mg / tenofoviralafenamide 25 mg tabletten, BIC / FTC / TAF ) bij virologisch onderdrukte volwassenen die leven met HIV en die zichzelf identificeren als Black of African American. De gegevens tonen aan dat na 24 weken overschakelen op Biktarvy vanuit een standaardregime van twee nucleoside reverse transcriptaseremmers (NRTI's) plus een derde middel mogelijk een effectief en goed verdragen behandelingsregime kan zijn bij patiënten met een geschiedenis van behandelingsfalen of pre -bestaande weerstand, en resulteerde niet in behandelingsresistentie om medicijnen te bestuderen met Biktarvy. Het gebruik van Biktarvy bij personen met een geschiedenis van behandelingsfalen of bekende resistentie tegen de componenten van Biktarvy is een onderzoek.

    “Als Afro-Amerikaan heb ik de impact van HIV op mijn gemeenschap, familie en vrienden ervaren. Belangrijk is dat ik als front-line arts die een hoog percentage gekleurde personen met HIV behandelt, me scherp bewust ben van racespecifieke complicaties bij zwarte Amerikanen met HIV. Er is echter minder bekend over het effect dat ras heeft op de werkzaamheid en bijwerkingen van hiv-medicijnen, ”zei Debbie P. Hagins, MD, medisch directeur, CARE Centers of Coastal Georgia, APCRF, Coastal Health District, Savannah, GA en directeur onderzoeker voor de BRAAVE 2020-studie. “BRAAVE 2020 is een baanbrekende studie naar hiv-behandeling, die de specifieke behandelingsreacties onderzoekt van zwarte en Afrikaanse Amerikanen, die de hoogste percentages hiv in de Verenigde Staten ervaren. Deze bevindingen uit de BRAAVE-studie bieden verder bewijs van de rol van Biktarvy als een effectieve en goed getolereerde behandelingsoptie voor zwarte Amerikanen die met HIV leven en ondersteunt verder onderzoek bij mensen met HIV die bepaalde reeds bestaande resistentie tegen geneesmiddelen hebben. "

    Biktarvy is in de VS geïndiceerd als een volledig regime voor de behandeling van HIV-1-infectie bij volwassenen of pediatrische patiënten die ten minste 25 kg wegen en geen antiretrovirale behandelingsgeschiedenis hebben. Hoewel het ook is geïndiceerd voor de behandeling van ervaren volwassenen en pediatrische patiënten die ten minste 25 kg wegen en die virologisch onderdrukt zijn en een stabiel antiretroviraal regime hebben, mogen deze patiënten geen geschiedenis van behandelingsfalen hebben en geen bekende substituties geassocieerd met resistentie tegen de individuele componenten van Biktarvy .

    Op 18 juni 2019 heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) de aanvullende indicatie goedgekeurd voor het opnemen van pediatrische patiënten die minimaal 25 kg wegen, een belangrijke mijlpaal voor de hiv-behandelportfolio van Biktarvy en Gilead.

    Gilead kondigde ook de resultaten aan van een gepoolde analyse van twee fase 3-onderzoeken waaruit bleek dat Biktarvy zeer effectief bleef en goed werd verdragen bij niet eerder behandelde patiënten van 50 jaar en ouder gedurende drie jaar behandeling. Belangrijk is dat deelnemers geen klinisch significante verschillen ondervonden in belangrijke maatregelen zoals botdichtheid, nierlaboratoriummarkers of gewicht. Deze gegevens van de twee 144 weken durende onderzoeken bij niet eerder behandelde volwassenen die met hiv leven, zullen worden gepresenteerd op CROI 2020, naast de resultaten van een onderzoeksstudie ter evaluatie van de werkzaamheid, veiligheid en farmacokinetiek van lage doses Biktarvy bij pediatrische patiënten.

    "Deze gegevens bevestigen een keer per dag Biktarvy als een effectieve keuze voor geschikte mensen die van behandelingsregime veranderen, en als een goed getolereerde eerstelijnsoptie waarmee mensen ouder dan 50 jaar die leven met HIV op lange termijn een niet-detecteerbare virale belasting kunnen behouden," zei Diana Brainard, MD, Senior Vice President, HIV en opkomende virussen, Gilead Sciences. “De gegevens die op CROI 2020 worden gepresenteerd, maken deel uit van ons niet aflatende streven om onvervulde behoeften aan hiv-behandeling aan te pakken. De resultaten onderstrepen het vermogen van Biktarvy om te voldoen aan de specifieke behandelingsbehoeften van verschillende groepen mensen die tegenwoordig met HIV leven, inclusief mannen en vrouwen die ouder worden met HIV. "

    investors.gilead.com/news-releases/ne...
  2. Alexander 10 maart 2020 21:34
    Dit is kortstondig hoger meegenomen met mooie woorden en dromen maar voor je t weet staan we weer lager, dat zien we steeds bij maatregelen tot op heden. Er zijn echt veel te veel structurele grote problemen en onzekerheden. De grote piek van besmettingen in USA moet nog komen, ik denk dat we nog veel lager gaan.
  3. forum rang 8 Lepre Chaun 10 maart 2020 22:38
    quote:

    Alexander schreef op 10 maart 2020 22:27:

    [...]

    Wauw dat is onderbouwing waar je u tegen zegt en ook handig dat glazen bollen voor jaren vooruit gewoon wél bestaan!
    Severe, short-lived downturn in China, where GDP growth falls below 5% in 2020 after 6.1% in 2019, but recovering to 6.4% in 2021.

    In Japan, Korea, Australia, gradual recovery.

    Gewoon OESO cijfers
  4. [verwijderd] 11 maart 2020 01:27
    Trump roept echt van alles.

    Het ligt in ieder geval niet aan hem en de hulp die HIJ wil gaan bieden gaat er helemaal niet door komen want daar is politiek teveel weerstand voor.

    Maar dat maakt Trump ook allemaal niet zoveel uit want dan kan hij mooi weer zeggen dat HIJ het volk wou helpen met lagere belastingen en dat die democraten dit tegen hielden en dit natuurlijk schitterend politiek verpakt op zijn Trumps.

    Its all politics.
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links