Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Brussel versoepelt regels voor luchtvaart om virus

Gepubliceerd op 10 maart 2020 15:34 | Views: 3.644 | Onderwerpen: luchtvaart

Air France-KLM 12:41

3,74 +0,19 (+5,47%)

BRUSSEL (AFN) - De Europese regels voor het gebruik van start- en landingstijden (slots) op luchthavens worden tijdelijk versoepeld. De Europese Commissie komt "heel snel" met wetgeving vanwege de gevolgen van het coronavirus voor de sector, kondigde voorzitter Ursula von der Leyen dinsdag aan.

De luchtvaartbranche had vorige week om coulance gevraagd. Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) had Brussel om opschorting van de regels verzocht.

De capaciteit op luchthavens wordt verdeeld door zogenoemde slotcoördinators. Luchtvaartmaatschappijen zijn verplicht minstens 80 procent van aan hen toegewezen slots ook echt te gebruiken. Als ze dat niet doen kunnen ze die in het volgende jaar verliezen. Veel maatschappijen vliegen om die reden nu met beperkt gevulde vliegtuigen.

Impact

Het virus heeft een "enorme impact" op de luchtvaartindustrie, zei Von der Leyen. "En het gaat met de dag slechter. We willen het tijdelijk makkelijker maken voor maatschappijen om hun slots te houden. Dat zal ook de CO2-uitstoot verlagen doordat vrijwel lege vliegtuigen niet meer de lucht in hoeven, voegde ze eraan toe.

Voor vluchten van en naar China gold al een uitzondering.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 60% zegt verkopen 5 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare