Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeelhouders Curetis akkoord met overname OpGen

Gepubliceerd op 10 maart 2020 14:52 | Views: 4.973

SCHIPHOL (AFN) - Aandeelhouders van biotechnologiebedrijf Curetis hebben ingestemd met de overname van de Amerikaanse branchegenoot OpGen. Om de deal door te laten gaan, moeten ook aandeelhouders van OpGen nog groen licht geven voor de transactie.

Curetis kondigde de overname in september aan. Hoewel de Duitse specialist in diagnosesystemen de overnemende partij is, wordt de samensmelting juridisch vormgegeven als een overname van Curetis met een beursnotering in Amsterdam door OpGen.

De aandeelhouders van Curetis moesten daardoor op de buitengewone aandeelhoudersvergadering onder meer instemmen met de opheffing van Curetis en de verdeling van de nieuwe aandelen OpGen. Alle voorstellen van Curetis zijn aangenomen, maakte het bedrijf na afloop bekend.

Een vergadering van de aandeelhouders van OpGen werd verdaagd omdat er niet genoeg aandeelhouders hun stem hadden uitgebracht. Zo'n 36 procent van de aandeelhouders van OpGen had dat voor de deadline gedaan, terwijl er een drempel van 50 procent was. Door de vergadering te verplaatsen naar eind deze maand hoopt OpGen aandeelhouders die dat nog niet deden genoeg tijd te geven om hun stem uit te brengen. Van de uitgebrachte stemmen was overigens 98 procent voor de overname.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare