Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen krabbelen op na koersval

Aziatische beurzen krabbelen op na koersval

TOKIO (AFN) - De Aziatische aandelenbeurzen krabbelden dinsdag weer wat op na de wereldwijde koersval een dag eerder. Ook de olieprijzen veerden op na de crash op maandag. Beleggers waren vooral in afwachting van stimuleringsmaatregelen van overheden en centrale banken om de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus te verlichten.

De Nikkei in Tokio ging eerder op de dag nog verder omlaag, maar sloot uiteindelijk 0,9 procent hoger op 19.867,12 punten. De Japanse hoofdindex raakte een dag eerder ruim 5 procent kwijt. De waarde van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, liep weer wat terug. De goedkopere yen bood enige steun aan de Japanse exportbedrijven. Een bestuurslid van de Bank of Japan liet daarnaast weten dat de centrale bank niet zal aarzelen om indien nodig extra maatregelen te nemen om de nerveuze financiële markten te stabiliseren.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump kondigde aan dat hij dinsdag een pakket "verstrekkende" maatregelen bekend zal maken ter ondersteuning van de Amerikaanse economie, die hard is geraakt door de uitbraak van het coronavirus. De beursgraadmeters op Wall Street leden maandag de grootste verliezen sinds de financiële crisis van 2008.

Olieprijzen

De olieprijzen gingen omhoog tijdens de Aziatische handelssessie. Een vat Amerikaanse olie kostte 7,8 procent meer op 33,51 dollar en Brent werd 8,1 procent duurder op 37,11 dollar. Een dag eerder kelderden de olieprijzen rond 25 procent vanwege het mislukken van een productiedeal tussen oliekartel OPEC en Rusland en de prijzenoorlog die Saudi-Arabië heeft ontketend op de oliemarkt.

De beursgraadmeter in Shanghai noteerde tussentijds 1,5 procent in de plus en de Hang Seng-index in Hongkong dikte 1,8 procent aan. De Kospi in Seoul klom 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde 3,1 procent hoger. De Australische hoofdindex leverde een dag eerder ruim 7 procent in.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Machiavelli 10 maart 2020 08:01
    quote:

    finance2u schreef op 10 maart 2020 07:23:

    Zo, de Aziaten laten even zien wie de baas zijn...ze zijn in vergelijk met vorige crashes niet meer volgend maar bepalend.
    Onzin! USA futures spoten omhoog nadat Trump beloofde stimulering maatregelen te nemen vandaag en analisten gaan uit van belastingverlaging voor burgers en bedrijven!Lees het FD maar!
  2. [verwijderd] 10 maart 2020 08:03
    quote:

    Koperlijktopgoud schreef op 10 maart 2020 07:50:

    En AMG hoop ik
    Je kunt beter overstappen naar Fugro. AMG kun je afschrijven, aandeel is door Schimmelbusch samen met RWC van €7 naar € 52 getrapt in korte tijd. RWC heeft het schip verlaten en het doet sindsdien maar 1 ding, dalen! Daarnaast een miljoenenverlies vorig jaar. Schimmelbusch is inmiddels 76 jaar en miljonair, dus verwacht daar maar niet zoveel meer van.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links