Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Vooruitzichten internationale bouwsector slechter geworden

Gepubliceerd op 10 maart 2020 07:13 | Views: 4.253 | Onderwerpen: bouw & infrastructuur

BAM 29 mei

1,52 -0,03 (-1,68%)

AMSTERDAM (AFN) - De vooruitzichten voor de bouwsector zijn wereldwijd verslechterd door het onzekere economische klimaat, stelt kredietverzekeringsmaatschappij en incassobureau Atradius in zijn marktmonitor voor de bouwsector. Die vooruitzichten kunnen dit jaar nog slechter worden. De Nederlandse bouwsector deed het naar verhouding goed, ondanks de problemen vanwege de PFAS-wetgeving en de stikstofcrisis.

Bouwbedrijven hadden in 2019 wereldwijd te maken met forse concurrentie en lage marges. Er waren volgens Atradius meer faillissementen dan gemiddeld. Dit jaar kunnen handelsconflicten, de uitbraak van het nieuwe coronavirus en politieke onzekerheid een negatieve rol gaan spelen voor de bouwnijverheid. Die is erg afhankelijk van economische groei, sentiment onder investeerders en het consumentenvertrouwen. Mogelijk komt daar nog de crisis in de oliesector bovenop.

"Hoewel milieukwesties een grote uitdaging vormen, heeft de bouwsector redelijk gepresteerd in 2019", schrijft Atradius over Nederland. Wel zal de bouwactiviteit dit jaar naar verwachting "veel lager" liggen. De prognoses blijven echter "gematigd optimistisch". "We verwachten dat de groei weer zal toenemen zodra de capaciteitsproblemen en het stikstof- en PFAS-vraagstuk zijn opgelost", aldus Edwin Kuhlman van Atradius.

In de Britse bouwsector nam de activiteit eind vorig jaar af door vertraagde economische groei en de politieke onrust die gepaard ging met de brexit. Langzamere groei gooit ook roet in het eten van Franse bouwers, voor wie de vooruitzichten "somber" zijn. In de Italiaanse bouwwereld gingen vorig jaar meerdere grote bedrijven failliet.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BAM 100% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

bouw & infrastructuur

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

BAM Groep Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare