Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Chipgigant Intel onderzoekt overnames'

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse chipproducent lntel lijkt zich voor te bereiden om op overnamejacht te gaan. Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Naar verluidt worden verschillende kandidaten bekeken.

De voorbereidingen van Intel zouden een reactie zijn op de vijandige jacht van chipconcurrent Broadcom op branchegenoot Qualcomm. Intel volgt de overnamestrijd tussen die twee al enige tijd nauwgezet en met zorg. Een combinatie zou namelijk een heel serieuze concurrent van het concern zijn.

Ook een bod van Intel op Broadcom is een optie en wordt besproken met adviseurs, aldus de bronnen. Als Broadcom en Qualcomm dichtbij een deal komen, zou Intel volgens de krant mogelijk willen reageren met een bod op Broadcom. Als dat niet slaagt, moet een reeks kleinere deals de positie van Intel versterken. Namen van potentiële kandidaten gaf The Wall Street Journal niet.

De krant benadrukt overigens dat een bod van Intel op Broadcom zeker niet gegarandeerd is, ook gezien de complexiteit van zo'n deal. Broadcom heeft momenteel een marktwaarde van iets meer dan 100 miljard dollar. De genoemde partijen wilden niet reageren.

Qualcomm wees al twee keer een miljardenbod van Broadcom af, maar liet onlangs toch weten te willen onderhandelen. Volgens Broadcom is dat echter een vertragingstactiek. Qualcomm is op zijn beurt bezig het Nederlandse NXP over te nemen.

Toezichthouders maken zich inmiddels zorgen over een mogelijk samengaan van Broadcom met Qualcomm. Zo gaat de Amerikaanse overheid kijken of er gevolgen zijn voor de staatsveiligheid. Broadcom, van oorsprong Amerikaans, is in Singaporese handen. Ook andere techgiganten, waaronder Microsoft en Google, zijn geen uitgesproken voorstanders van een samengaan van Broadcom en Qualcomm.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML
Intel Corp

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Belegde boterham 11 maart 2018 14:58
    quote:

    DerksVisie schreef op 10 maart 2018 12:04:

    Haha het begon allemaal bij de overname NXP door Qualcomm. Daarna kwam er een bod op Qualcomm door Broadcom, en nu gaat Intel Broadcom, Qualcomm en NXP kopen? Dan is er wel direct een winnaar voor de race naar zelfrijdende auto's en 5G.
    Yup Nvidia ;)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. ASML Holding 18 apr
    840,300
    -1,42% -12,100
  2. Intel Corp 18 apr
    35,040
    -1,79% -0,640

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links