Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Randstad blijft gebukt gaan onder zwakke markt'

Gepubliceerd op 10 februari 2020 14:12 | Views: 2.238 | Onderwerpen: detachering

RANDSTAD NV 29 mei

37,73 -1,49 (-3,80%)

AMSTERDAM (AFN) - Randstad kampte in het vierde kwartaal van het afgelopen jaar wederom met zwakke marktomstandigheden. De uitzender, die heel gevoelig is voor de stand van de economie, zette in de periode een lagere omzet en een lagere brutowinst in de boeken. Dat voorspellen analisten, blijkt uit een consensus op de website van het uitzendbedrijf.

Randstad, dat dinsdag met zijn resultaten op de proppen komt, worstelt met een groeivertraging in Europa. Met name in Frankrijk en Duitsland is de economische activiteit volgens de kenners zwak mede vanwege de uitdagingen in de auto-industrie. Ook in de Verenigde Staten zijn er tekenen van economische terugval. Door die situatie is er minder vraag naar tijdelijk personeel. Randstad ziet dat terug in teruglopende vergoedingen, voorspellen de marktvorsers.

De opbrengsten van Randstad kwamen in het laatste kwartaal van vorig jaar uit op een kleine 6 miljard euro, raamt de consensus. Een jaar geleden stond daar nog 6,1 miljard euro tegenover. Ook de brutowinst daalde waarschijnlijk in de periode, met zo'n 13 miljoen euro tot bijna 1,2 miljard euro. In heel 2019 zakte de omzet naar verwachting tot 23,6 miljard euro. De brutowinst ging wel licht omhoog tot ruim 4,7 miljard euro.

Manpower

De omzetgroei per werkdag, een belangrijke maatstaf voor Randstad, bleef in het vierde kwartaal in een sterker tempo krimpen. Die maatstaf zakte volgens de kenners tot min 2,6 procent ten opzichte van een jaar eerder. In het derde kwartaal bedroeg de omzetgroei per werkdag min 2,5 procent.

De Amerikaanse branchegenoot Manpower kampte vorig kwartaal ook met een groeivertraging in Europa. De omzet ging in dat werelddeel omlaag vanwege grote tegenvallers in Frankrijk en Italië.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV 73% zegt verkopen 11 stemmen

Gerelateerd

detachering

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

RANDSTAD NV

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare