Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Esperite reageert op berichten over verlies bloedmonsters

Gepubliceerd op 10 februari 2020 09:22 | Views: 4.197

AMSTERDAM (AFN) - Stamcelbedrijf Esperite benadrukt dat zijn database en geregistreerde bloedmonsters veilig zijn. De beursgenoteerde onderneming reageert daarmee op mediaberichten over het vermeende verlies van navelstrengbloedmonsters bij transporten uit België en Zwitserland naar Polen. Volgens Esperite was het opslag- en datasysteem bij de overdracht van de monsters in werking en werden alle monsters geregistreerd.

Esperite zegt verrast te zijn dat geen van de twee betrokken bedrijven, PBKM Famicord en Myrisoph CSG-Bio, contact met Esperite opnam om deze kwestie te bespreken. Esperite had hen kunnen helpen met voorlichting over het gebruik van de database, de vereiste procedures en de traceerbaarheid van de monsters. Daarmee had chaos in de communicatie voorkomen kunnen worden, aldus Esperite.

Het aandeel Esperite werd vrijdag tot nader order stilgelegd op last van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De marktwaakhond verwachtte dat Esperite op korte termijn met een persbericht zou komen. Rond het bedrijf is veel te doen. Vorig najaar legde de AFM de handel in aandelen van Esperite al meerdere keren stil.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare