Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten op Europese beurzen

Kleine winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden vrijdag halverwege de middag licht in de plus. Vooral de staalbedrijven ArcelorMittal en Aperam waren in trek op het Damrak, met dank aan sterke kwartaalcijfers.

De AEX-index in Amsterdam noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,2 procent hoger op 489,56 punten. De MidKap won 0,4 procent bij 707,18 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,5 procent.

Met afstand de grootste stijger in de hoofdindex op Beursplein 5 was ArcelorMittal, die er 8,3 procent aan beurswaarde bijkreeg. Het grootste staalbedrijf ter wereld wist het resultaat vorig kwartaal sterk te verbeteren in een aantrekkende markt en verwacht dat de vraag naar staal in 2017 verder toeneemt.

Aperam

In de MidKap ging Aperam aan kop met een winst van 4,4 procent. De roestvrijstaalproducent kijkt terug op een recordjaar en kondigde aan voor maximaal 100 miljoen dollar eigen aandelen in te kopen. Ook wordt het dividend verhoogd.

Financieel dienstverlener Intertrust wist met zijn resultaten de handen van beleggers ook op elkaar te krijgen en won 1,8 procent bij de middelgrote fondsen.

Renault

In Parijs kon Renault op aandacht rekenen, met een plus van 1,7 procent. Het Franse autoconcern profiteerde vorig jaar van een sterk gestegen verkoop en wist daardoor fors meer winst te boeken. Daarmee haalde Renault concurrent PSA Peugeot Citroën (plus 0,4 procent) in als grootste autofabrikant van Frankrijk.

In Londen waren vooral mijnbouwers in trek, na een melding van de Chinese overheid dat de export van het land flink is aangetrokken. Anglo American en Rio Tinto wonnen elk rond de 4 procent. Hints naar sterkere economische groei in China geven beleggers doorgaans extra vertrouwen in de mijnbouwers, omdat China te boek staat als een grote gebruiker van natuurlijke grondstoffen.

Reckitt Benckiser

Ook Reckitt Benckiser stond in de belangstelling. Het Britse bedrijf achter onder meer Durex-condooms neemt voor bijna 18 miljard dollar de Amerikaanse babyvoedingsmaker Mead Johnson Nutrition over. Reckitt noteerde 1,3 procent in de min.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1,5 procent naar 53,81 dollar en Brent werd eveneens 1,5 procent duurder, bij 56,46 dollar per vat. De euro noteerde 1,0621 dollar, tegen 1,0667 dollar bij het Europese slot op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 10 februari 2017 16:25
    Bij mij was het dikke pret vandaag,zowel aperam en nog meer arcelor schreven schitterende cijfers en de koers reaktie was idemdito,al gebied de eerlijkheid om te zeggen,dat aperam eigenlijk meer had moeten stijgen dan arcelor,want zijn prestaties waren duidelijk nog beter en daar komt bij dat aperam ook nog eens veel aandeelhoudersvriendelijk uit zijn hoek kwam,met een prachtige dividend verhoging en een forse aandelen inkoop,dat belooft nog een hele leuke koersstijging!!
    Bij arcelor had ik ook stiekem gehoopt op een kleine hervatting van dividend,maar dat zien ze zeker nog niet zitten met meer dan 10 miljard schuld,op dit punt presteerde aperam ook duidelijk beter,zij hebben de schuld van meer dan 500miljoen,2 jaar geleden terug gebracht tot goed 150miljoen,nu maar hopen dat de winsten stand houden,dan kan mijn dag niet meer kapot,gisteren heb ik mijn oor te luisteren gelegt bij wijd en breed de beste analisten,de firma Dalm, zij stoften fors op rvs(aperam),en ook stevig op ijzer(arcelor),ik zei bij me zelf; fors bijkopen,jan,ik heb er echt geen spijt van,het gaat jullie buitengewoon!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links