Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stern: winstgroei door dienstverlening

AMSTERDAM (AFN) - Stern Groep denkt zijn bedrijfswinst de komende jaren flink te kunnen vergroten. Dat wil het autobedrijf doen door zich meer te gaan richten op diensten als leasing, handel in onderdelen en onderhoudswerk.

Met het nieuwe strategische plan voor de periode tot en met 2020, dat Stern dinsdag presenteerde, moet de ebitda de komende jaren een aanmerkelijke sprong voorwaarts kunnen maken. ,,Een verdubbeling in 2020 ten opzichte van het huidige niveau behoort dan tot de mogelijkheden'', aldus het bedrijf.

Circa een derde van de verbetering zou te danken zijn aan kostenbesparingen en synergievoordelen. De rest moet komen van veranderingen op het gebied van 'solutions en services'. Zo wil Stern meer financiële mobiliteitsproducten gaan verkopen.

Landelijke dekking

Verder zal SternSchade onder de naam SternPoint zijn schadeherstelactiviteiten uitbreiden met eenvoudig onderhoud, ruiten, bandenwissels, accu's en trekhaken. Het plan voorziet in landelijke dekking van deze activiteiten met tenminste 25 vestigingen. Stern zegt in dat kader de komende periode gerichte acquisities na te streven van schadeherstelbedrijven.

Het bedrijf vindt zijn eigen dealgroep voorlopig groot genoeg. Hier zal de focus komende jaren dus niet liggen op uitbreiding, maar juist op het beheersen van de inzet van werkkapitaal en het behalen van meer synergievoordelen.

Stern wil het dividend voorlopig op het huidige niveau houden. Als er na dividendbetaling structureel 5 miljoen euro overblijft voor verdere uitkeringen, dan zal het bedrag dat overschiet worden gereserveerd voor de inkoop van eigen aandelen.

Lees over dit aandeel ook

  1. mrt '23 Verdere stijging Europese autoverkopen 1
  2. dec '22 Weer hogere stijging Europese autoverkoop - ACEA

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PB HOLDING

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links