Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beperkte uitslagen op Europese beurzen

Beperkte uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten dinsdag beperkte koersuitslagen zien bij een gebrek aan richtinggevend nieuws. De Amsterdamse beurs noteerde vrijwel onveranderd.

De AEX-index op Beursplein 5 stond tegen het einde van de ochtend nagenoeg vlak op 485,19 punten. De MidKap verloor 0,1 procent tot 688,55 punten. De hoofdgraadmeters in Parijs, Frankfurt en Londen stegen tot 0,3 procent.

De grootste winnaar in de AEX was staalconcern ArcelorMittal met een winst van 1,7 procent, gevolgd door digitaal beveiliger Gemalto en kabelaar Altice die 1,2 procent erbij kregen. KPN won 0,6 procent. Goldman Sachs heeft het telecomconcern op zijn favorietenlijst gezet, met een koopadvies.

MidKap

Verzekeraar Aegon bungelde onderaan de hoofdindex met een min van 1,3 procent. Andere verliezers waren onder meer NN Group, Boskalis, AkzoNobel en DSM. Zij gingen tot 0,8 procent omlaag.

In de MidKap was Aperam de sterkste stijger met een plus van 2,3 procent. Het roestvrijstaalbedrijf kondigde maandag nabeurs aan zijn activiteiten op het gebied van roestvrijstalen buizen in Frankrijk te willen verkopen aan het Duitse Mutares. Er werd geen verkoopbedrag genoemd.

GrandVision

Optiekbedrijf GrandVision steeg 1,1 procent in de MidKap dankzij een hoger beleggingsadvies van Theodoor Gilissen. Air France-KLM was veruit de grootste verliezer bij de middelgrote fondsen met een min van 3,7 procent, onder druk van een lager beleggingsadvies van Barclays.

In Frankfurt leverde detailhandelsconcern Metro bijna 2 procent in. Het moederbedrijf van winkelketens als Media Markt en Makro zag de omzet in het belangrijke feestdagenkwartaal licht dalen.

De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,7 procent tot 52,32 dollar en Brentolie ging 0,6 procent omhoog naar 55,28 dollar per vat. De euro was 1,0588 dollar waard, tegen 1,0573 dollar bij het slot van de Europese beurzen op maandag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links