Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stabiele omzet Metro in feestdagenkwartaal

DÜSSELDORF (AFN) - Het Duitse winkel - en groothandelsconcern Metro heeft de omzet in het belangrijke feestdagenkwartaal op peil weten te houden. In een dinsdag gepubliceerd handelsbericht sprak het moederbedrijf van onder meer Media Markt en Makro wel van ,,uitdagende'' marktomstandigheden.

De omzet in de maanden oktober tot en met december, het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van Metro, kwam uit op 17 miljard euro. Dat is iets minder dan een jaar eerder, maar dat komt met name door de verkoop van een bedrijfsonderdeel in Vietnam. Ook hadden valutaschommelingen een licht drukkend effect op de omzetontwikkeling.

De groothandelstak zag de vergelijkbare verkopen met 0,7 procent toenemen, bij een totale omzet die stabiel bleef op 8 miljard euro. In Duitsland, Nederland en België kampte Makro evenwel met onder meer scherpe concurrentie, waardoor de opbrengsten daalden.

Bij Media-Saturn, waar de elektronicaketen Media Markt toe behoort, bleef de omzet stabiel op 6,9 miljard euro. De piek rond de kerstdagen was minder groot dan anders. Dat komt doordat prijsbewuste consumenten ofwel toehapten op de aanbiedingen rond Black Friday (eind november) of wachtten op de uitverkoop in januari.

Met name de verkoop van smartphones, witgoed en televisies bracht meer omzet in het laatje, net als reparatie- en installatiediensten. De verkopen van cd's en dvd's, fotografieproducten en computerapparatuur daarentegen stonden onder druk.

De Duitse supermarktketen Real leverde voor Metro een omzet op van 2,1 miljard euro. Dat is evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Beursblik: weinig verrassing bij Sligro
  2. 08 apr Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Sligro

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Sligro Food Group

14,160 23 apr
0,000 0,00%
Premium

Langzaam herstel Sligro na moeilijke jaren

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links