Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Prosus verhoogt bod op Just Eat

Prosus verhoogt bod op Just Eat

AMSTERDAM (AFN) - Techinvesteerder Prosus heeft zijn bod op het Britse maaltijdbestelbedrijf Just Eat verhoogd. Het nieuwe bod van 740 pence per aandeel waardeert Just Eat op 5,1 miljard pond (6,1 miljard euro). Prosus is met Takeaway.com in een strijd om Just Eat verwikkeld. Takeaway mikt op een fusie via een aandelendeal.

Eerder bood Prosus 710 pence per aandeel Just Eat, wat door de Britten als te laag werd bestempeld. Het nieuwe bod betekent een premie van bijna 25 procent op de slotkoers van Just Eat van 21 oktober dit jaar toen de overnamestrijd om het bedrijf losbarstte. Prosus verlaagde ook de acceptatiedrempel naar 50 procent van de aandelen plus één. Aandeelhouders krijgen tot 27 december de tijd om in te stemmen met het aanbod.

Het bestuur van Just Eat schaarde zich eerder unaniem achter het fusievoorstel van het Nederlandse Takeaway, dat mikt op steun van 75 procent van de aandeelhouders. Als de fusiedeal doorgaat, wordt Just Eat Takeaway.com gevestigd in Amsterdam, maar neemt het de notering van Just Eat aan de beurs in Londen over. De notering van Takeaway in Amsterdam wordt opgezegd.

Risico's

Prosus herhaalde dat er aanzienlijke risico's zijn verbonden aan het voorstel van Takeaway voor de aandeelhouders van Just Eat. Volgens het bedrijf schat Takeaway de waarde van de gezamenlijke onderneming te rooskleurig in. De fusie zou juist leiden tot waardevernietiging. Volgens Prosus biedt juist het eigen bod de aandeelhouders van Just Eat zekerheid.

Ook blijft Takeaway de inspanningen onderschatten die nodig zijn om de uitdagingen bij Just Eat het hoofd te bieden, zegt Prosus. De techinvesteerder noemt als voorbeelden de benodigde investeringen in product, technologie, marketing en bezorging.

Reactie Takeaway

Takeaway meldde in een reactie op het nieuwe bod van Prosus dat het achter zijn eigen bod blijft staan. Volgens het in de AEX-index in Amsterdam genoteerde bedrijf is zijn bod "veruit superieur" ten opzichte van dat van Prosus.

Just Eat liet weten het verhoogde bod van Prosus te bekijken en raadt aandeelhouders aan geen actie te ondernemen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 26 mrt Bank of America verlaagt koersdoel Prosus naar €44 1
  2. 25 dec Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
PROSUS

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PROSUS

28,680 12:59
-0,545 -1,86%
Premium

Hindernissen voor Tencent tegenvaller voor Prosus

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links