Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam opent licht hoger

Beurs Amsterdam opent licht hoger

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is vrijdag iets hoger geopend, waarmee de sterke opmars van deze week wordt doorgezet. De AEX-index op Beursplein 5 bereikte donderdag al het hoogste niveau van het jaar na het beleidsbesluit van de Europese Centrale Bank (ECB).

De AEX noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent hoger tot 467,59 punten. De MidKap kreeg er 0,2 procent bij op 663,68 punten. De beurzen in Londen en Parijs stegen 0,1 procent, Frankfurt ging licht omlaag.

Digitaal beveiliger Gemalto was de sterkste stijger in de hoofdindex met een koerswinst van 5,2 procent. Gemalto maakte bekend voor 850 miljoen dollar het onderdeel Identity Management Business over te nemen van het Amerikaanse industriële conglomeraat 3M.

Altice

Altice behoorde ook tot de koplopers bij de hoofdfondsen op het Damrak, met een plus van 3,7 procent. Het in Amsterdam genoteerde Franse kabelconcern overweegt een minderheidsbelang in zijn Amerikaanse activiteiten naar de beurs te brengen.

Verder kondigde biotechnologiebedrijf Galapagos (plus 1,2 procent) aan dat er een nieuwe testfase is begonnen met het middel filgotinib, wat resulteert in een mijlpaalbetaling van 10 miljoen dollar van samenwerkingspartner Gilead. ABN AMRO moest echter een verlies slikken van 1,9 procent, onder druk van een adviesverlaging door RBC. ABN was daarmee de grootste daler in de AEX.

PostNL

In de MidKap was PostNL weer de grootste verliezer met een min van 2 procent. Het aandeel is sinds woensdag sterk in waarde gezakt na het afwijzen van het finale overnamebod van de Belgische branchegenoot Bpost.

Groothandels- en supermarktbedrijf Sligro ging 1,1 procent vooruit bij de middelgrote fondsen. KBC Securities gaat het aandeel volgen met een positief beleggingsadvies.

De prijs van een vat Amerikaanse olie stond 1,3 procent hoger op 51,48 dollar en Brentolie ging 1 procent omhoog naar 54,43 dollar per vat. De euro noteerde 1,0615 dollar, tegen 1,0625 dollar bij het Europese slot op donderdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 december 2016 10:52
    dat postnl verhaal is, zoals zo veel, bijna volledig langs me heen gegaan.

    ben even vluchtig door de alle kwartaal cijfers heen gegrasduind, het is niet heel spectaculair, voor zover ik het kan inschatten. desalniettemin goed genoeg.

    helaas kan ik het volume niet goed inschatten, maar overweeg, aan het einde van het jaar, om er met letterlijk een paar tientjes ook maar even in te stappen.

    over 8 maanden gezien is het aandeel bpost met +/- 20% gedaald, en postnl gestegen, zelfs als hij nu verder wegzakt, had je er een leuk zakcentje aan overgehouden.

    even afwachten hoe die avonturen van postnl in het buitenland zich ontwikkelen. misschien is een paar dagen die transport markt bestuderen nog best leuk.

    de binnenlandse inkomsten zijn aardig stabiel, en heel voorzichtig kijken ze wat buiten de grenzen. zit een leuk potentieel in. zou overigens niet heel hard gaan, maar ach, voor een noob, die even zo voorzichtig is, kan het aantrekkelijk zijn.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links