Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Herstructureringskosten drukken resultaat detacheerder DPA

Gepubliceerd op 9 november 2020 08:22 | Views: 1.708

DPA 27 jan

1,52 -0,04 (-2,25%)

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder DPA Group heeft het derde kwartaal van het jaar afgesloten met een lager bedrijfsresultaat dan dezelfde periode een jaar eerder. Het bedrijf greep binnen de eigen organisatie in om de coronacrisis door te komen. De kosten die daarmee gepaard gingen drukten op het resultaat, net als de lagere omzet.

DPA sloot de meetperiode af met een bedrijfsresultaat van 5 miljoen euro, tegen 5,5 miljoen euro een jaar eerder. De herstructureringskosten vanwege de crisis snoepten 700.000 euro af van dit resultaat. De omzet zakte van 36,2 miljoen euro in het derde kwartaal van vorig jaar naar 31 miljoen euro nu.

Vanwege de coronacrisis heeft DPA te maken met minder vraag naar de diensten van zijn professionals. Het bedrijf schroefde daarom ook zijn eigen personeelsbestand verder terug.

DPA gaat er verder vanuit dat de impact van het coronavirus op de economie en de arbeidsmarkt nog wel even blijft aanhouden. Het bedrijf waagde zich niet aan verwachtingen, maar denkt ook dat de uitdagingen waar opdrachtgevers door de crisis voor staan kansen bieden voor de onderneming.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DPA 83% zegt kopen 6 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare