Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Rabobank en Shell strijden om Eneco'

Gepubliceerd op 9 november 2019 09:09 | Views: 8.259 | Onderwerpen: banken, energie, Rabobank

Royal Dutch Shell A 23 okt

10,87 +0,23 (+2,16%)

AMSTERDAM (AFN) - Rabobank en Shell zijn de laatste overgebleven serieuze kandidaten voor de overname van energiebedrijf Eneco. Dat schrijft De Telegraaf. Het energiebedrijf is nu nog in handen van 44 gemeenten, maar wordt geprivatiseerd. Het Japanse Mitsubishi is ook nog in de markt, maar lijkt slechts een outsider.

Shell trekt op met pensioenbelegger PGGM en Rabo heeft een combinatie met investeerder KKR. Rond kerst moet het winnende bod bekend zijn, zo stelde zakenkrant Het Financieele Dagblad eerder.

Eneco is in handen van de 44 gemeenten en wordt verkocht in een zogeheten gecontroleerde veiling. De biedingen komen binnen bij vertegenwoordigers van het bedrijf en de aandeelhouders. Die zullen dan hun achterban informeren. Het duurt vervolgens nog tot begin volgend jaar voordat er een definitieve klap gegeven kan worden. Alle 44 gemeenteraden zullen er over moeten stemmen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Royal Dutch Shell A 74% zegt kopen 19 stemmen

Gerelateerd

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Bakkiekoffie 9 november 2019 11:05
  Wat moet de Rabobank nu toch met Eneco? Lokale aanwezigheid hebben ze hoog in het vaandel, maar is door digitalisering van bankdiensten niet meer zo fysiek praktisch in te vullen. Wat moeten ze met gas- en elektra productie/verkoop. Een kleinere energieproducent voor eigen gebruik en leden zoals Tuinders/bedrijvenklanten en particuliere klanten. De rest afstoten via KKR?
 2. forum rang 5 dasokwat 9 november 2019 15:37
  Wel een teken van armoej, als de banken in hun wanhoop nog iets te kunnen verdienen in tijden van negatieve rente, maar stroom gaan verkopen.

  Een ieder kan toch inzien dat er iets goed fout zit met het EU beleid, en dat het ship in korte tijd zal stranden.
  Links nederland + Rutte, spring er toch uit nu het nog kan !!
 3. forum rang 5 Japio_ 10 november 2019 02:04
  quote:

  dasokwat schreef op 9 november 2019 15:37:


  Wel een teken van armoej, als de banken in hun wanhoop nog iets te kunnen verdienen in tijden van negatieve rente, maar stroom gaan verkopen.

  Een ieder kan toch inzien dat er iets goed fout zit met het EU beleid, en dat het ship in korte tijd zal stranden.
  Links nederland + Rutte, spring er toch uit nu het nog kan !!


  Onze visionair 2.0

  Het is helemaal geen armoe, maar juist fijn dat een Rabo haar geld hier inzet ipv in sub prime rommel aan de andere kant van de oceaan.
 4. Tweebaard 12 november 2019 15:33
  @Japio. Intressante lijst met deelnemingen. De vraag is bij een deel van deze deelnemingen; hoe heeft Rabo die in handen gekregen…
  Rabo is ook eigenaar van OG en andere zaken, omdat de ondernemers hun verplichtingen aan de bank niet konden terugbetalen…
  Uiteraard is dit met Eneco een ander verhaal en op zich goed dat een bank naar alternatieve investeringen zoekt, i.p.v. Geld tegen een negatieve rente bij centrale bank te parkeren.
 5. forum rang 5 dasokwat 13 november 2019 12:21
  Ik zeg ook niet dat het dom is van die bank, maar het laat alleen maar zien, in wat voor belachelijke economische situatie zijn beland.
  Bankiers hebben geen verstand van elektriciteitsopwekking, dus zijn volledig afhankelijk van de poppetjes die daar aan het roer staan.

  Iedereen (behalve natuurlijk EU fanaten) moet toch zien dat dit leidt tot een gruwelijke recessie
9 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare