Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

FIOD: banken moeten meer doen tegen witwassen

Gepubliceerd op 9 nov 2018 om 06:49 | Views: 1.949 | Onderwerpen: banken

ING 22 mrt

10,46 -0,28 (-2,59%)

AMSTERDAM (AFN) - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) gaat achter banken aan die hun controlerende taak niet goed uitvoeren. Volgens directeur Hans van der Vlist is de FIOD nieuwe witwaspraktijken in de financiële sector op het spoor. ,,Als banken hun rol als poortwachter niet goed vervullen, komen we bij hen uit", waarschuwt hij vrijdag in het FD.

Banken moeten volgens hem alerter zijn op de criminele geldstromen die door hun systemen lopen en die ook actief melden. ,,Dan kan het, in combinatie met de stille revolutie in opsporingsmethoden, snel gaan met de aanpak van witwassen. Dan schieten we op." Van der Vlist zegt echter ,,mixed signalen" te ontvangen of banken hun taken in dit opzicht serieus nemen.

De FIOD-directeur verwacht van de hele bankensector dat ze daarom op korte termijn initiatieven neemt om herhaling van het ING-debacle te voorkomen. Maandag bleek uit een studie van de Universiteit Utrecht dat in Nederland jaarlijks voor ten minste 16 miljard euro aan crimineel geld wordt witgewassen. Begin september schikte ING in vier witwaszaken voor een recordbedrag van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ING 62% zegt verkopen 8 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ING Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
poet
0
De Overheid moet zelf het goede voorbeeld geven, Het is hun POORT, ze moeten zelf meer poortwachters inzetten en dat verzuimen ze op vele fronten. Ze zijn dus mede schuldig aan het omhoog kruipen van de Onderwereld. De Overheid deelt de Lakens uit maar die zijn niet schoon. Dus slechte witwaspraktijken.
tonytinus
0
De overheid heeft destijds tonnen coke doorgelaten, dat geld is natuurlijk al lang witgewassen..
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links