Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING wil salarissen personeel voor drie jaar bevriezen

Gepubliceerd op 9 oktober 2020 22:08 | Views: 11.105

ING 25 nov

8,37 -0,23 (-2,67%)

AMSTERDAM (AFN) - ING wil de salarissen van zijn personeel voor de komende drie jaar bevriezen. Dat is de inzet van de bank bij de nieuwe cao-onderhandelingen. De vakbonden kunnen zich absoluut niet vinden in het voorstel.

ING verwijst in een toelichting aan de bonden onder meer naar de coronacrisis. "In combinatie met een lage rente op lange termijn en hoge risicokosten, vergroot dit de druk op onze operationele kosten."

FNV-bestuurder Gerard van Hees vindt het onterecht dat het personeel van ING zou moeten opdraaien voor het onder druk staande verdienmodel van de bank. "Dit is geen realistisch voorstel", zegt hij. "ING maakt ondanks alles ook nog steeds winst." Ook vindt de vakbondsman het vreemd dat de bank in deze onzekere tijden inzet op een meerjarige cao. Zelf vindt hij eenjarige afspraken meer op zijn plaats.

De vakbonden zijn vrijdag ook met eigen voorstellen gekomen richting ING. FNV houdt daarbij vast aan een looneis van 5 procent. De partijen liggen dus behoorlijk uit elkaar. De onderhandelingen starten binnenkort.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ING 61% zegt kopen 33 stemmen

Gerelateerd

Reacties

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 10 oktober 2020 08:36
  quote:

  Beursplein 5 schreef op 9 oktober 2020 22:23:


  Geld met subsidie ontvangen van de ECB. Alsof dit nog niet genoeg is, ook nog de eigen werknemers willen benadelen. Beschamend.  Salarisbevriezing is helemaal terecht; de banken liggen aan het infuus van de Overheid. En bij de ING betalen ze (veel) meer als bij de ABN AMRO en/of ING. Ook wordt er geen dividend betaalt dus de
  betrokken belangenpartijen worden gelijk behandeld.
 2. Jean Claude du Balzac 10 oktober 2020 10:19
  Dit is een iets geloofwaardiger bericht wanneer het top management af zou zien van bonussen en het primaire salaris tijdelijk zou verlagen zoals andere bedrijven ‘ in zwaar financieel weer’ . De aandeelhouder heeft het goede voorbeeld gegeven mag ik de directie uitnodigen dit voorbeeld te volgen door bovenstaande in de praktijk te brengen, hartelijk dank!
 3. forum rang 9 objectief 10 oktober 2020 10:53
  quote:

  Jean Claude du Balzac schreef op 10 oktober 2020 10:19:


  Dit is een iets geloofwaardiger bericht wanneer het top management af zou zien van bonussen en het primaire salaris tijdelijk zou verlagen zoals andere bedrijven ‘ in zwaar financieel weer’ . De aandeelhouder heeft het goede voorbeeld gegeven mag ik de directie uitnodigen dit voorbeeld te volgen door bovenstaande in de praktijk te brengen, hartelijk dank!


  Steeds die jaloersheid op top managers die veel meer inleveren dan de doorsnee werknemer; steek zelf de handen uit de mouwen dan kun je ook meer verdienen.
 4. forum rang 6 drooglegging 10 oktober 2020 14:33
  Dat "bevriezen" is de inzet, je moet altijd hoog inzetten bij de vakbonden.

  Als de vakbond +8% vraagt komt daar +4% uit, als ING bevriezing wil komt daar +2% meer poen uit.

  Bij de KLM doen ze nu aan een "zekere upgrading naar business, diverse malen per jaar, ook voor familie" bij de onderhandelingen, het is al rond las ik in de krant.

  Bij de ING uiteindelijk een akkoord van iets als : 100 euro opname bij ATM is 120 euro krijgen tot een maximum van 3000 euro per jaar, voila! een bevriezing van het salaris maar een vooruitgang voor de medewerker.
 5. forum rang 9 objectief 10 oktober 2020 15:18
  quote:

  Zilverduit schreef op 10 oktober 2020 11:47:


  Het klinkt inderdaad logisch dat de top ook zijn salarissen vrijwillig wil bevriezen. Je geeft als CEO het goede voorbeeld in deze tijd kan dat graaien niet meer. Dat noemen we maatschappelijk verantwoord ondernemen.


  De top van de ING krijgt geen bonussen; die leveren veel meer in dan de gemiddelde werknemer.
  (altijd leuk andere mensen de les lezen en zelf niks doen)
43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare