Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Centrale bank India verwacht krimp van 9,5 procent

NEW DELHI (AFN) - De economie van India zal door de coronacrisis met 9,5 procent krimpen in het lopende fiscale jaar. Met die raming kwam de centrale bank van het Aziatische land, dat na de Verenigde Staten de meeste bevestigde besmettingen met het nieuwe coronavirus telt.

India geldt als een opkomende economische grootmacht en heeft naar het absolute bruto binnenlands product gemeten de op vier na grootste economie ter wereld. De laatste keer dat het land een jaar van krimp meemaakte, was in 1979.

De Wereldbank waarschuwde eerder deze week al dat de coronapandemie landen in Zuid-Azië in de ergste recessie ooit gemeten stort. Vooral in voor kleine ondernemers en werknemers in de omvangrijke informele sector in die regio valt dat zwaar. Zij zien al hun inkomsten wegvallen, en hebben amper een vangnet om op terug te vallen.

De centrale bank van India liet zijn belangrijkste rentetarief na zijn meest recente beleidsvergadering ongewijzigd. Om extra geld in de economie te laten stromen, kondigde centralebankgouverneur Shaktikanta Das wel een fonds van zeer gunstige leningen aan. Doordat dit de rentes drukt, moet het er onder andere voor zorgen dat de overheid gemakkelijk kan blijven lenen.

Het Indiase fiscale jaar loopt van 1 april 2020 tot 31 maart 2021. De centrale bank van het land ziet aanwijzingen dat de economische neergang in het slotkwartaal stopt.

Lees over dit aandeel ook

  1. 20 mrt Media: Unilever overweegt verkoop belang in Chinese waterzuiveraar 1
  2. 19 mrt De kogel is door de kerk bij Unilever

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER PLC

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 oktober 2020 09:08
    Gisteren liep ik in de Kinkerstraat richting centrum, aan de linkerkant een stuk of acht money-kantoortjes verspreid over de hele lengte van de straat, bij "Ria" stonden er zelfs rijen te wachten voor de loketjes.

    Wisselen, geld overmaken naar het buitenland, broekzak/vestzak transacties, het zijn eigenlijk nog de enige winkels met persoonlijke "service", bij een Abn of ING gaat dit niet meer lukken.

    Ik dacht er nog over om Roepies aan te schaffen, gewoon iets nieuws proberen, de experience van weer aan een geld-loket te staan.

    Er gaat hier best wel veel geld in om, gelukkig houd DNB zich hier niet mee bezig, het is namelijk geen echte economie, ik ga hier binnenkort mijn transacties van de Kinkerstraat("Wallstreet") beschrijven...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

UNILEVER PLC

44,290 10:19
+0,420 +0,96%
Premium

De kogel is door de kerk bij Unilever

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links