Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Chipbedrijf AMD staat voor miljardendeal'

Gepubliceerd op 9 oktober 2020 07:49 | Views: 5.954

ASML 17:35

357,45 +2,45 (+0,69%)

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Amerikaanse chipbedrijf Advanced Micro Devices (AMD) voert verregaande onderhandelingen met branchegenoot Xilinx over een overname. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal. De deal zou een waarde hebben van 30 miljard dollar.

Volgens de krant zou de deal volgende week aangekondigd kunnen worden. Een combinatie van de bedrijven zou AMD meer armslag geven om de concurrentie met Intel aan te gaan op het gebied van chips voor datacentra.

De overname van Xilinx, die programmeerbare chips voor draadloze netwerken maakt, zou ook AMD helpen om zich op nieuwe markten te begeven. Zeker nu veel telecomproviders miljarden uitgeven om of 5G-netwerken te ontwikkelen en uit te rollen.

FPGA-chips

Xilinx maakt onder meer unieke FPGA-chips. Daarvan kan de functie worden gewijzigd door software, zelfs nadat de chip is geïnstalleerd in een machine. De chips van Xilinx worden vooral gebruikt in telecommunicatieapparatuur, maar de laatste tijd mikt het bedrijf zich ook op producten die geschikt zijn voor datacenters.

De andere belangrijke leverancier van geavanceerde FPGA's is Intel die zijn marktpositie verwierf door de overname van Altera in 2015.

AMD en Xilinx gaven geen commentaar op de geruchten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASML 77% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare