Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hernieuwde handelshoop stuwt beurzen

Gepubliceerd op 9 oktober 2019 11:53 | Views: 6.769

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen woensdag omhoog. Berichten dat China bereid is om toch een voorlopig handelsakkoord te sluiten zorgden voor een hernieuwd optimisme. De handelsgesprekken tussen Washington en Peking worden donderdag hervat. De hoop op een doorbraak in het handelsconflict was de afgelopen dagen juist afgenomen door de oplopende spanningen tussen de twee grootmachten.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger op 566,01 punten. De MidKap klom 0,5 procent tot 820,09 punten. Frankfurt en Parijs stegen tot 1,1 procent. Londen won 0,5 procent, na berichten dat Brussel bereid zou zijn om een concessie te doen in de Ierse grenskwestie, een belangrijk struikelblok in de brexitonderhandelingen.

De VS hebben beperkingen ingesteld op de visa van sommige Chinese regeringsfunctionarissen en leden van de Communistische Partij. Washington doet dat omdat de Oeigoeren, een Chinese moslimminderheid, door de regering in eigen land worden onderdrukt. China gaat de visumeisen voor Amerikanen die werken voor inlichtingendiensten of mensenrechtenorganisaties aanscherpen.

Galapagos

Biotechnoloog Galapagos voerde de stijgers aan in de AEX met een winst van meer dan 2 procent. Betaalbedrijf Adyen sloot de rij met een min van 1 procent.

Takeaway steeg 0,9 procent. Het maaltijdbestelbedrijf heeft het aantal verwerkte bestellingen afgelopen kwartaal aanzienlijk zien stijgen. Takeaway profiteerde daarbij van de overname van de activiteiten van Delivery Hero in Duitsland. Het bedrijf verwacht de beoogde fusie met zijn Britse branchegenoot Just Eat (plus 1,5 procent) rond de jaarwisseling af te ronden.

AMG

In de MidKap won AMG 2,5 procent. De metalenspecialist koopt titaniumproducent International Specialty Alloys (ISA) van het Amerikaanse Kennametal. SBM Offshore klom 0,7 procent. De maritiem dienstverlener heeft een punt gezet achter de langslepende corruptiezaak in Brazilië. SBM betaalt het Braziliaanse oliebedrijf Petrobras een boete van omgerekend circa 45 miljoen euro.

De euro was 1,0976 dollar waard, tegen 1,0947 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent meer op 53,10 dollar. Brentolie steeg ook 0,9 procent in prijs tot 58,76 dollar per vat.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Happy 9 oktober 2019 12:03
  kwaad is al geschied. Nu alleen nog voordeeltjes eruit slepen voor de Chinezen. Willen graag varkentjes. krijgen ze Trumpie heet speenvarken erbij wat mij betreft. Economie heeft al schade, wacht maar over de cijfers van oktober. Laatste zetje voor een economische afzwakking is gegeven. Tnx! namens de wereldbevolking.
 2. [verwijderd] 9 oktober 2019 12:43
  Het is toch zo simpel als wat. De Chinezen hele economy is gebaseerd op copy en lage kosten. Ze gaan never en nooit intellectuele eigendom rechten respecteren want kopiëren alles en maken het spot goedkoop na. Dat is hun hele bestaansrecht. Dat gaan ze nooit opgeven. Als de VS dat niet bevalt gaan ze elders in de wereld meer producten afzetten.

  De VS kan alleen maar militair ten opzichte van China meten en ik denk dat deze trade war uiteindelijk wel een militaire conflict gaat veroorzaken. Daar is de VS meester. De beurzen zijn net flipper kasten geworden de bal gaat omhoog en omlaag.

  Het is allemaal niet meer gezond.

 3. forum rang 5 het zwaard 9 oktober 2019 13:30
  De tijd dat de Chinezen alles kopieerden is al lang voorbij, dat deden vroeger ook de Japanners , en kijk waar ze nu staan en hoeveel wereldmerken ze nu hebben die betrouwbaar zijn en dikwijls van betere kwaliteit zijn dan die uit de westerse wereld. Indien Trump President had geweest in de jaren 60 en 70 had hij net hetzelfde gedaan dan wat hij probeert te doen met de Chinezen. Als hij wil dat America terug great wordt, zullen ze producten moeten maken die beter zijn dan die van de concurrenten. En hier wringt het schoentje. Hun waren worden niet door iedereen en overal gesmaakt(wegens te Amerikaans)
 4. forum rang 5 dasokwat 9 oktober 2019 14:17
  quote:

  het zwaard schreef op 9 oktober 2019 13:30:


  De tijd dat de Chinezen alles kopieerden is al lang voorbij,


  Is het je bekend dat er jaarlijks 360 000 Chinezen studeren in Amerika, dat anderen proberen door te dringen in de bedrijven daar ?
  Wist je dat Chinese bedrijven geen elektriciteit betalen, en ze hun bouwgrond gratis krijgen.
  Dat de arbeidsomstandigheden van het Chinese arbeiders, niet te vergelijken is met die van de vrije wereld, zoals arbeidsuren, ziekte regeling en vakantiedagen.
  Daar valt toch niet tegen te concurreren door fatsoenlijke landen
 5. forum rang 8 gokker 9 oktober 2019 14:31
  quote:

  dasokwat schreef op 9 oktober 2019 14:17:


  [...]

  Daar valt toch niet tegen te concurreren door fatsoenlijke landen


  Maar wel door landen uit de zgn "derde wereld".
  Het zou fantastisch zijn wanneer over een halve eeuw China een handelsoorlog met Afrika zou moeten ontketenen.
  De "fatsoenlijke" westerse wereld is tegen die tijd van ondergeschikt belang.
 6. forum rang 8 gokker 9 oktober 2019 15:19
  quote:

  suske wiet schreef op 9 oktober 2019 14:57:


  [...]
  Veel landen hebben de Chinees in de gaten .


  Het weerhoudt niemand Chinese producten te boycotten, maar de meeste consumenten interesseert het geen lor of hun aanschaf in een communistisch, dan wel kapitalist land geproduceerd is.
  Landen hebben daar wat minder bewegingsvrijheid, inderdaad dankzij de WTO o.a.
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare