Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent overwegend in de min

Wall Street opent overwegend in de min

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag overwegend licht lager geopend. De handel blijft tegenwind ondervinden van de zorgen rond het Chinees-Amerikaanse handelsconflict en de oplopende rentes op staatsobligaties. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) waarschuwde voor de gevolgen van de handelsoorlog.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,2 procent lager op 26.246 punten. De brede S&P 500 zakte 0,2 procent tot 2880 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won 0,1 procent tot 7746 punten.

Het rendement op Amerikaanse staatsobligaties steeg tot het hoogste punt in zeven jaar, waardoor het voor beleggers en bedrijven duurder wordt geld te lenen. Daarnaast worden staatsleningen voor beleggers aantrekkelijker ten opzichte van aandelen als de rentes stijgen.

Google

Het IMF stelde zijn prognose voor de groei van de wereldeconomie naar beneden bij, als gevolg van de aanhoudende handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. De groeiramingen voor beide landen, de twee grootste economieën ter wereld, zijn eveneens verlaagd. Het IMF waarschuwde verder dat crises in opkomende economieën als Turkije en Argentinië hun weerslag kunnen hebben op de mondiale economie.

Google-moeder Alphabet stond licht in het rood. Het technologiebedrijf stapt uit een aanbesteding voor een groot cloudsoftwareproject van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Het project, met een geschatte waarde van 10 miljard dollar, druist in tegen de waarden van Google. Maandag stond het technologiebedrijf al in een kwaad daglicht wegens een privacylek binnen zijn sociale netwerk Google Plus.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links