Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gemengd beeld op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien, na de weinig inspirerende handelssessie vrijdag op Wall Street. De handel verliep relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markt in Tokio dicht bleef vanwege een nationale feestdag. Ook in Zuid-Korea en Taiwan waren de beurzen gesloten.

In China keerden beleggers juist terug na de nationale feestweek en maakten de beurzen een inhaalslag. De beurzen in Shanghai en Shenzhen stegen respectievelijk 1 en 1,5 procent. Vooral de Chinese automakers waren in trek bij beleggers. Een tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid in de Chinese dienstensector, die in september de traagste groei liet zien in twee jaar, had weinig impact op de handel.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 0,4 procent lager. De All Ordinaries in Sydney ging 0,5 procent hoger de dag uit. Mantra Group maakte een koerssprong van ruim 16 procent nadat de Australische hotelgroep bevestigde een bod te hebben ontvangen van de Franse branchegenoot Accor.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links