Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fagron opent boeken voor mogelijke bieders

WAREGEM (AFN) - Fagron heeft meerdere niet-bindende biedingen ontvangen van partijen die het bedrijf willen kopen. Dat maakte de Belgische toeleverancier aan apotheken vrijdag bekend. Eerder was al gemeld dat de onderneming verkennende gesprekken voerde over een mogelijke overname.

Het bestuur van Fagron heeft besloten de mogelijkheid tot verkoop verder te onderzoeken. Een aantal bieders is uitgenodigd voor een boekenonderzoek met het oog op een eventueel bindend bod op de onderneming. Topman Ger van Jeveren van Fagron wilde geen uitspraken doen over de hoeveelheid of het type kandidaten.

De Belgische miljardair Marc Coucke is in ieder geval niet betrokken bij het proces, aldus Van Jeveren tegen het ANP. Onlangs bleek dat Coucke zijn belang in Fagron heeft vergroot, waarmee hij de op een na grootste aandeelhouder van de onderneming is. ,,Ik spreek de heer Coucke zelden. Fagron heeft gemerkt dat hij een aandelenpercentage heeft. We hebben niet gesproken over het aandelenbelang'', aldus de bestuurder.

Uitdagend kwartaal

Fagron maakte verder bekend dat het in het derde kwartaal een omzet heeft behaald van 113,5 miljoen euro, 3,5 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf gaf vorige week al een winstwaarschuwing waarbij de prognoses voor heel 2015 werden verlaagd.

,,Dit was een uitdagend kwartaal voor Fagron'', aldus Van Jeveren. Wel wees hij erop dat in Europa, de belangrijkste afzetmarkt, in alle segmenten waarin het bedrijf actief is een goede autonome groei is gerealiseerd.

Valutaire tegenwind

Het bedrijf heeft echter veel last van valutaire tegenwind in Brazilië, hoewel de omzet daar op vergelijkbare basis is gestegen. In de Verenigde Staten kostte een wijziging in de manier waarop sommige geneesmiddelen worden vergoed de onderneming 17 miljoen euro aan omzet.

Zoals vorige week al vermeld verwacht Fagron dit jaar een omzet te behalen tussen de 470 en 480 miljoen euro. De terugkerende brutowinst (rebitda) schat het bedrijf in tussen de 105 en 115 miljoen euro. Fagron kijkt naar de eventuele gevolgen van de lagere winstverwachting voor de financiering. Van Jeveren gaf aan dat Fagron ,,volop bezig is met de financiering'' en wilde niet aangeven of de bankconvenanten van Fagron in gevaar zijn of er een herstructurering op handen is. ,,Meer kan ik er niet over zeggen''.

Lees over dit aandeel ook

  1. 22 apr Beursblik: Degroof Petercam verhoogt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Isildur1 9 oktober 2015 12:18
    puur gokken, indien er geen overname komt dan schend men de bank convenanten en zal men of een emissie moeten doen of meer rente moeten betalen bij het lenen van geld van de banken. Koers zal dan een duikvlucht nemen.
    Als men zal worden overgenomen is nog maar de vraag voor welke prijs dat gaat zijn. Het zal zo rond de 20€ liggen denk ik.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

17,700 16:48
-0,160 -0,90%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links