Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Europese beurzen tonen herstel

Gepubliceerd op 9 september 2020 15:49 | Views: 1.920 | Onderwerpen: Europa

AEX 18:05

548,92 -2,75 (-0,50%)

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden woensdag eensgezind op winst. Daarmee toonden de graadmeters iets van herstel na de verkoopgolf van de afgelopen dagen, aangevoerd door Amerikaanse technologiebedrijven. Ook het nieuws dat de Britse farmaceut AstraZeneca de proeven met een mogelijk coronavaccin heeft onderbroken deed nagenoeg niets af aan de positieve stemming .

De AEX-index in Amsterdam stond kort na de openingsbel op Wall Street 1,8 procent hoger op 550,42 punten. De MidKap won 1,2 procent tot 798,40 punten. De beurzen in Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 1,4 procent.

KPN was in de AEX de sterkste stijger. Het aandeel van het telecomconcern won 3,3 procent. Verder stond ook Shell bij de winnaars, na het stevige verlies een dag eerder. De olie- en gasreus heeft een deal gesloten met het Amerikaanse Kosmos Energy over een overname van belangen in verschillende exploratieprojecten. Daarmee is een bedrag gemoeid van zeker 100 miljoen dollar en mogelijk 200 miljoen dollar.

Wolters Kluwer

Wolters Kluwer steeg 2,4 procent. De informatieleverancier verkoopt het onderdeel ComplyTrack, dat zich bezighoudt met oplossingen en risicobeheer in de gezondheidszorg, aan leverancier van cloudoplossingen Symplr.

Unilever steeg 3,2 procent. Het levensmiddelenconcern verwacht veel steun onder aandeelhouders voor het plan om het bedrijf op papier volledig Brits te maken. Een eventuele 'verhuisboete' voor de verplaatsing van het hoofdkantoor, zoals GroenLinks in de Tweede Kamer voorstelt, zou volgens topman Alan Jope in strijd zijn met Europese wetten.

In de MidKap stond vastgoedbedrijf Eurocommercial Properties bovenaan met een plus van ruim 6,1 procent. Biotechnoloog Pharming sloot de rij met een verlies van 1,6 procent. Bij de kleinere bedrijven dikte fietsenfabrikant Accell 4,3 procent aan dankzij een adviesverhoging door ING.

AstraZeneca

In Londen verloor AstraZeneca 1,4 procent. De Britse farmaceut en de Universiteit van Oxford onderbreken de vergevorderde proeven met een mogelijk coronavaccin om veiligheidsredenen. Het potentiële vaccin heeft in de laatste testfase mogelijk ongewenste bijeffecten veroorzaakt bij een proefpersoon in het Verenigd Koninkrijk.

De euro stond op 1,1812 dollar, tegenover 1,1786 dollar een dag eerder. De olieprijzen veerden op na de forse daling op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,3 procent meer op 37,22 dollar. Brentolie werd 0,5 procent duurder op 39,99 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 71% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare