Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

LVMH blaast overname Amerikaanse juweliersketen Tiffany af

LVMH blaast overname Amerikaanse juweliersketen Tiffany af

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse luxeconcern Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH) blaast de voorgenomen overname van de Amerikaanse juweliersketen Tiffany ter waarde van meer dan 16 miljard dollar af. LVMH wijst daarbij op vertragingen bij het overnameproces dat in november afgerond zou moeten worden. Tiffany zet nu juridische stappen tegen LVMH.

De overname werd in november vorig jaar aangekondigd en was al goedgekeurd door de aandeelhouders van Tiffany. LVMH was lange tijd op zoek naar mogelijkheden om uit te breiden op de Amerikaanse markt en de overname van Tiffany zou daar veel bij helpen. Het luxeconcern is in handen van oprichter en topman Bernard Arnault en bezit onder meer merken als Dior, Louis Vuitton en Sephora.

Maar de afgelopen tijd waren er steeds meer twijfels over de overname daadwerkelijk door zou gaan, mede door zorgen bij LVMH over de verslechterde marktomstandigheden in de Verenigde Staten door de coronacrisis. Daardoor zou LVMH de oorspronkelijke prijs te hoog vinden.

LVMH zegt dat de Franse overheid had gevraagd de overnamedeal uit te stellen vanwege mogelijke Amerikaanse importheffingen op Franse goederen. Daardoor kan de deadline voor afronding niet worden gehaald, aldus LVMH. Tiffany zou LVMH ervan verdenken bewust het overnameproces te hebben vertraagd om zo een lagere prijs af te kunnen dwingen. De juweliersketen wil nu bij een Amerikaanse rechtbank afdwingen dat de overname alsnog doorgaat.

Tiffany werd in 1837 opgericht door juwelier Charles Lewis Tiffany. De bekendste winkel van de onderneming is het ultrachique filiaal op Fifth Avenue in New York.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:14 Beperkte groei voor LVMH
  2. 26 jan Prima slotkwartaal voor LVMH

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
LVMH

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

LVMH

781,800 17:35
-13,000 -1,64%
Premium

Prima slotkwartaal voor LVMH

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links