Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unilever optimistisch over steun aandeelhouders voor verhuisplan

Gepubliceerd op 9 september 2020 07:50 | Views: 3.922

UNILEVER 17:06

51,48 -0,72 (-1,38%)

ROTTERDAM (AFN/RTR) - Unilever verwacht veel steun onder aandeelhouders voor het plan om het was- en voedingsmiddelenconcern op papier volledig Brits te maken. Een eventuele 'verhuisboete' voor de verplaatsing van het hoofdkantoor, zoals GroenLinks in de Tweede Kamer voorstelt, zou volgens topman Alan Jope in strijd zijn met Europese wetten.

Het bedrijf achter merken als Ola, Zwitsal en Dove maakte in juni bekend zijn bedrijfsstructuur te willen vereenvoudigen. Waar het concern nu nog bestaat uit een Brits en Nederlands deel, met elk hun eigen aandelen, hoopt Unilever in november volledig Brits te worden. Van een fysiek vertrek is daarbij geen sprake.

Jope verklaarde op een online conferentie van Barclays dat Unilever nog altijd volledig achter de verhuisplannen staat. In het wetsvoorstel van GroenLinks wil de linkse partij dat de Belastingdienst multinationals die uit Nederland vertrekken een soort naheffing oplegt. Dat zou als compensatie moeten dienen voor misgelopen belastinginkomsten. Unilever krijgt in dat geval te maken met een heffing van 11 miljard euro.

"Dat zou niet in het belang van aandeelhouders zijn", zei Jope. "Maar persoonlijk denk ik dat logica en gezond verstand de boventoon zullen voeren." De topman benadrukte daarbij dat het wetsvoorstel nog in zijn kinderschoenen staat. Op een vraag over de uitwerking van de economische crisis op de resultaten van Unilever, antwoordde Jope dat de marges enigszins onder druk kunnen komen te staan. Unilever zal de komende jaren verdere kostenbesparingen doorvoeren.

Aandeelhouders van het Nederlandse onderdeel stemmen op 21 september over de voorstellen voor een nieuwe structuur. Op 12 oktober volgt een stemming onder aandeelhouders van het Britse onderdeel.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
UNILEVER 55% zegt kopen 11 stemmen

Gerelateerd

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 5 Bowski 9 september 2020 15:03
  quote:

  Labrador schreef op 9 september 2020 10:19:


  "Geweldig" gedaan Jesse Klaver, van jullie moeten wij het hebben in Nederland!

  Heb nog even nagezocht wat "de linksen" willen...:
  Unilever heeft tientallen miljarden aan winst nooit uitgekeerd aan zijn aandeelhouders. Het is uiterst prudent om op zo’n manier een financiële buffer op te bouwen. Dat blijkt maar weer eens in de huidige coronacrisis. Maar GroenLinks zegt: als die winst wel was uitgekeerd, was er dividendbelasting (15 procent) over betaald. En nu Unilever verhuist naar een land zonder dividendbelasting, ontwijkt Unilever die belasting.

  Dus wil GroenLinks een ‘fictieve’ dividendbelasting in rekening brengen bij Unilever en andere grote multinationals die Unilever achternagaan. Een rekening die in het geval van Unilever zomaar een paar miljard euro kan bedragen.


  Me dunkt dat Unilever dit goed kan maken door daadwerkelijk een superdividend uit te keren. Een paar miljard naar de staat en het 7-voudige naar de aandeelhouders. Zo gek is dat toch niet?
 2. forum rang 5 Bowski 9 september 2020 15:11
  Trouwens, Unilever verkocht zijn margarinetak.
  www.foodlog.nl/artikel/unilever-verko...

  Onlangs liet iemand zijn boodschappenbriefje zien. Hij betaalde €5,90 (bijna zes euro!) voor een pondskuipje Becel.
  Die KKR heeft veel meer verstand van winst maken dan Unilever :))
  Alleen nu betalen de Nederlandse burgers aan KKR in het buitenland.

  Misschien was de doorsnee-Nederlander met het afschaffen van de dividendbelasting toch beter af geweest.
13 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare