Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Thyssen wil minderheid liftentak verkopen'

Gepubliceerd op 9 sep 2019 om 12:06 | Views: 1.595

ArcelorMittal 10:25

13,04 -0,07 (-0,50%)

ESSEN (AFN) - Het Duitse staal- en industrieconcern ThyssenKrupp geeft voorkeur aan de verkoop van een minderheidsbelang in zijn liften- en roltrappendivisie aan investeringsmaatschappijen. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg. Topman Guido Kerkhoff zou investeerders daarvan op de hoogte hebben gesteld.

Naar verluidt is het topmanagement van ThyssenKrupp van plan een belang van 49 procent in de liftendivisie te verkopen. Het bedrijf heeft biedingen gevraagd van ongeveer tien investeringsmaatschappijen, plus vier rivaliserende liftenmakers. Het zou gaan om namen als onder meer Apollo Global Management, Advent International, Blackstone Group en KKR, en liftenbouwers als Kone, Otis en Hitachi. De liftentak zou worden gewaardeerd op circa 15 miljard euro.

Vorige week werd in Duitse zakenmedia al gemeld dat ThyssenKrupp voorkeur geeft aan een verkoop van het onderdeel, in plaats van een beursgang. ThyssenKrupp bevestigde toen de interesse van potentiële kopers te bekijken en verklaarde dat ook wordt gewerkt aan een beursgang. Het bedrijf zal daarbij doen wat het beste is voor belanghebbenden en ThyssenKrupp, aldus een verklaring.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links